Богатството на най-заможния 1% достигна рекордните 44,6 трилиона долара в

...
Богатството на най-заможния 1% достигна рекордните 44,6 трилиона долара в
Коментари Харесай

Най-богатият 1% на населението на икономика номер 1 достигна $44,6 милиарда

Богатството на най-заможния 1% доближи рекордните 44,6 трилиона $ в края на четвъртото тримесечие. Причината е растежът на акциите, съгласно нови данни от Федералния запас.

Общата чиста стойност на най-богатия 1%, избрани от Фед като тези с благосъстояние над 11 милиона $, се е нараснала с 2 трилиона $ през четвъртото тримесечие. 

От 2020 година благосъстоянието на най-хубавия 1% се е нараснало с близо 15 трилиона $, или 49%. Американците от междинната класа също са очевидци на растеж на благосъстояние, като 50% до 90% от тях регистрират, че благосъстоянието им се е нараснало с 50%, написа CNBC.

Според икономисти споделят възходящият фондов пазар дава спомагателен подтик на потребителските разноски посредством по този начин наречения " резултат на благосъстоянието ". Това се случва, когато вложителите виждат, че акциите им нарастват, се усещат по-уверени да харчат и да поемат повече риск.

Според отчета на Фед най-богатите 10% от американците имат 87% от самостоятелно притежаваните акции и взаимни фондове. Топ 1% имат половината от всички самостоятелно държани акции.

Богатството на американците от междинната класа и американците с по-ниски приходи зависи повече от заплатите и цената на жилищата, в сравнение с от акциите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР