Богатството на европейските милиардери се е увеличило и достигна 3

...
Богатството на европейските милиардери се е увеличило и достигна 3
Коментари Харесай

"Форбс": За година милиардерите в Европа са забогатели с трилион долара

Богатството на европейските милиардери се е нараснало и доближи 3 трилиона $, откри „ Форбс ”. Най -богатите хора в света са останали значително предпазени от финансовите вреди, които аргументи пандемията от ковид.

В оповестената от списание „ Форбс ” ранглиста на международните милиардери за 2021 година попадат имената на 628 европейски милиардери, спрямо 511 през миналата година. Всички те дружно са с 1 трилион $ по-богати, в сравнение с преди година, което допуска, че за хипер богатите пандемичната година е била доходна, разяснява изданието.

Френският магнат на първокласни артикули Бернар Арно остава на трето място измежду най-богатите в света, макар че положението му от 150 милиарда $ се е нараснало съвсем двойно спрямо предходната година вследствие на пробив в цената на акциите на LVMH. Испанският магнат за бърза мода Амансио Ортега е вторият най-богат в Европа със 77 милиарда $. Макар че това е с 20 милиарда $ повече от преди година, тази година той падна в класациите най-богат хора в света до номер 11.

 Вторият по благосъстояние в Европа Амансио Ортега с щерка си Марта

Към редиците на най-богатите тази година са се включили 72-ма нови европейски милиардери, в това число изпълнителният шеф на Axel Springer Матиас Дьопфнер (след като получи като подарък акции на стойност 1,2 милиарда $ от притежателя на медийния колос Фриде Спрингър) и създателят на Checkout.com Гийом Пусас от Швейцария, чийто дял в частната компания за електронна търговия възлиза на към 9 милиарда $. В редиците на милиардерите се върнаха създателят на easyJet Стелиос Хаджи-Йоану от Гърция и тримата братя германци - създатели на Rocket Internet - Оливър, Марк и Александър Самвер.

 Матиас Дьопфнер

От листата на най-богатите хора за 2020 година са умряли седем европейски милиардери, в това число Оливие Дасо от Франция, Хайнц Херман Тиле от Германия, Бенджамин де Ротшилд от Швейцария, Мануел Хове от Испания, Дмитрий Босов от Русия, Дейвид Барклай от Англия и Арне Вилхелмсен от Норвегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР