Богатството на десетте най-богати хора на планетата се е удвоило

...
Богатството на десетте най-богати хора на планетата се е удвоило
Коментари Харесай

Състоянието на десетте най-богати в света се е удвоило от началото на пандемията

Богатството на десетте най-богати хора на планетата се е удвоило от началото на пандемията, съгласно отчет на неправителствената организация Oxfam, оповестен през днешния ден. Това е нечуван в историята до момента връх, който идва на фона на увеличение на бедността при хората, които към този момент са били в мъчно състояние още преди настъпването на здравната рецесия.

Oxfam публикува своя отчет за световните неравенства, от който излиза наяве, че положението на милиардерите е нарастнало за 19 месеца от началото на пандемията повече, в сравнение с за цялото последно десетилетие.
Forbеs: За 1 година европейските милиардери забогатяха с 1 трилион $
Богатството на европейските милиардери се е нараснало и доближи 3 трилиона $, откри Forbеs. Най -богатите хора в света са оста...
Прочети повече
Освен това от началото на пандемията в света се е появявал по един нов милиардер на всеки 26 часа до момента в който 160 милиона души са изпаднали в беднотия. 

В отчета се споделя, че „ увеличението на икономическите, половите и расовите неравенства, както и неравенствата сред страните унищожават нашия свят “. Всички данни, събрани в него, демонстрират невижданото обогатяване на най-богатите. От организацията прибавят, че „ можем да преодолеем крайната беднотия посредством прогресивно данъчно облагане “ и безвъзмездни публични здравни системи за всички. Oxfam също предлага да не се попречва основаването на профсъюзи и да се отстрани интелектуалната благосъстоятелност върху патентите за ваксини.

Неравенството способства за гибелта на „ минимум 21 000 души дневно “, написа в отчета, поради липса на достъп до опазване на здравето, апетит, поради климатичната рецесия и насилието учредено на пола.

Допълнителен налог от 99% върху прихода, образуван по време на пандемията от десетте най-богати мъже в света, ще събере 812 милиарда $. Тази сума ще помогне да се произведат задоволително ваксини за целия свят, ще обезпечи универсална обществена и здравна помощ, ще финансира ограничения за битка с климатичните промени и ще понижи обвързваното с пола принуждение в 80 страни по света, споделят от неправителствената организация. Дори при подобен налог отново ще останат „ 8 милиарда повече за тези 10 мъже, в сравнение с преди пандемията “.
При ръководството на Тръмп: Богатството на петима милиардери скочи стремително със стотици милиарди
С встъпването си в служба на 20.01.17 година Доналд Тръмп даде обещание да „ направи Америка още веднъж богата “. Оттогава изминаха три год...
Прочети повече
Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР