Богатите страни използват зеления преход, за да развиват собствените си

...
Богатите страни използват зеления преход, за да развиват собствените си
Коментари Харесай

В ООН разкриха как богатите държави експлоатират развиващите се страни

Богатите страни употребяват " зеления преход ", с цел да развиват личните си стопански системи за сметка на разрастващите се страни, възползвайки се от остарелите правила на Световната комерсиална организация (СТО), съобщи в изявление за изданието Financial Times (FT) генералният секретар на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване (UNCTAD) Ребека Грийнспан.

" Голяма част от комерсиалните правила не разрешават политики, които са използвани за разрастващите се страни. А развитите страни имат повече финансови благоприятни условия за субсидиране в тези области, които са удобни за околната среда ", сподели тя.

Днес разрастващите се страни са отрязани от пазарите заради бързото развиване на технологиите и основаването на новите бариери от богатите страни.

Според нея друга спънка за разрастващите се страни може да бъде връщането към протекционистка политика (налагане на ембарго, ограничение на износа и т. н.)

Ръководителят на UNCTAD подлага на критика новите " зелени правила " на Европейски Съюз, които не разрешиха вноса от обезлесени земи, коригирането на въглеродните граници в границите на Парижкото съглашение също е " незаслужено ",...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР