Богата и изпълнена със световни звезди спортна програма през лятото

...
Богата и изпълнена със световни звезди спортна програма през лятото
Коментари Харесай

През август БНТ излъчва последното състезание в кариерата на Юсеин Болт

Богата и изпълнена със международни звезди спортна стратегия през лятото чака феновете на Българска национална телевизия. Световното състезание по лека атлетика стартира от 4 до 13 август в Лондон. Обществената телевизия ще излъчи всички стартове, в това число и последните от кариерата на именития ямайски спортист Юсеин Болт. Феноменът в бягането има 11 от 12 вероятни златни медала от последните 4 международни шампионати и цялостен комплект злато в три дисциплини на последните 3 олимпиади. Болт държи международните върхове на 100 и 200 метра, надлежно с 9,58 и 19,19 секунди. Той е и първият спинтьор, който печели на 100 и 200 метра в две следващи олимпиади.

На шампионата в Лондон българските очаквания са свързани със спринтьорката Ивет Лалова, геният ни в скока на височина Тихомир Иванов, гюлетласкачката Радослава Мавродиева и завръщащата се на огромната сцена Габриела Петрова в тройния скок. Предаванията от най-престижното лекоатлетичеко съревнование на планетата са всеки ден от 12:00 часа по Българска национална телевизия HD и вечер от 21:00 часа по БНТ1 и Българска национална телевизия HD.

Независимо от етапа на надпреварите, футболните срещи на българските национали от квалификациите за Мондиала в Русия през 2018 притеглят висок зрителски интерес. Българският народен тим се изправя на 31 август против обичайно неуместен противник - Швеция на стадион „ Васил Левски ", а БНТ1 ще предава срещата от 21:45 часа. Футболните ни национали гостуват на 3 септември на отбора на Холандия, като дуелът ще бъде излъчен от 19:00 часа по БНТ1.

Европейското състезание по волейбол за мъже стартира на 24 август в Полша. България ще пази постигнатото преди две години 4-то място, когато изпусна шансове за златни и бронзови медали - надлежно след загуби от Франция и Италия в София. В състава на отбора отсъства тогавашния капитан Владимир Николов, само че Пламен Константинов си е сложил високата цел - класиране на тима във финалната четворка и превъзмогване на предварителната група. БНТ1 и Българска национална телевизия HD ще излъчат мачовете с Русия на (24 август), Словения (26 август) и Испания (на 28 август).

Сериозните конфликти предстоят на 30 или 31 август, където най-вероятно нашите волейболисти ще срещнат тима на Сърбия или домакина Полша.

В края на септември Българска национална телевизия ще излъчи всички мачове на България, полуфиналите и финалите от Европейското състезание по волейбол за дами. Първите срещи на българките от предварителна група „ С " са на 23, 24 и 25 септември против Украйна, Турция и Русия. Зрителите ще имат опция да ги проследят по Българска национална телевизия HD от 14.30 часа. Както и при мъжете, регламентът планува първият в групата да се класира непосредствено за четвъртфиналите, а вторият и третият да играят в осминафинални плейофи.
От 21 юли феновете на гребните спортове ще имат опция да гледат онлайн най-интересните моменти от Световното състезание по гребане. Предаванията от гребната база в Пловдив са този уикенд: петък (21 юли) от17:15 до18:15 часа по Българска национална телевизия HD, в събота (22 юли) от 11:00 до 13:15 и от 16:30 до 18:30часа по Българска национална телевизия HD и в неделя (23 юли) от 10:00 до 13:30 часа по Българска национална телевизия HD и от 11:00 до12:00 часа по БНТ1.

След стартовете на Европейското състезание по кану-каяк, които Българска национална телевизия излъчи предходната седмица, Пловдив събира представители на 56 страни за международното състезание по гребане за младежи до 23 година Борис Йотов (скиф), Иван Колев (скиф, лека категория), Рангел Кацарски и Марио Симеонов (двойка скул) и Десислава Георгиева (скиф) ще мерят сили с общо 854-мата състезатели. За Българска национална телевизия, както и за уредниците на шампионата, положителното отразяване на шампионата е и генерална подготовка за снимането и излъчването на Световното за мъже и дами през 2018 година, когато продукцията на Българска национална телевизия ще бъде популяризирана и за задграничните телевизионни канали.

На 19 и 20 август предстоят директните предавния от третия следващ шампионат по тенис на маса Seamaster 2017 ITTF World Tour - Bulgaria Open, който се организира от 15 август в зала „ Арена Асарел ", гр. Панагюрище. Впечатляващият награден фонд от 130 000 щ.д. притегли близо 200 състезатели от 29 страни, от които и 27 българи. Сред гостите се открояват четвъртият в международната класация германецът Дмитрий Овчаров, който е и първенец при мъжете в два от седемте шампионата от началото на годината - Seamaster 2017, миналогодишният победител Томас Конечни от Чехя, японката Сакура Мори - първенец при дамите в Seamaster 2017 ITTF World Tour India Open, сънародничката й Касуми Ишикава - първенец при дамите в първото издание на шампионата през 2015 година и седмата в международната класация, детето знамение на тениса на маса в Япония Мима Ито, която взе присъединяване и в първото издание на шампионата, а сега е към този момент под номер 11 в международната класация.

От 21 до 26 август феновете на публичната медия ще имат опция да гледат в ежедневни репортажи по Българска национална телевизия HD най-интересните битки от Световното състезание по битка, което ще се организира във Франция,
От 30 август вниманието на феновете на спорта ще бъде фокусирано и върху представянето на българските гимнастички на Световното състезание по художествена гимнастика в италианския град Пезаро. Българска национална телевизия HD ще излъчи първите два дни от самостоятелното състезание от 21:30 ч. и финала на самостоятелния многобой в петък (1 септември) от 16:45 часа. В събота (2 септември) от 16:30 часа и в неделя (3 септември) от 15:00 ч. са многобоят и финалът на уреди при ансамблите, които които феновете ще могат да проследят в стратегиите на БНТ1 и Българска национална телевизия HD. За първи път от години българските гимнастички имат действителни шансове за международни оценки и в самостоятелната конкуренция. За новия състав на ансамбъла по художествена гимнастика на България Световното състезание в Пезаро ще бъде дебют на съревнование от сходен сан.

Подробности и настояща информация за спортните стратегии на Българска национална телевизия можете да следите в интернет на адрес: www.bnt.bg и www.sport.bnt.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР