Богат, по-богат, Джеф Безос Основателят на Амазон Джеф Безос се

...
Богат, по-богат, Джеф Безос Основателят на Амазон Джеф Безос се
Коментари Харесай

Ето кой печели най-много от пандемията

Богат, по-богат, Джеф Безос
Основателят на " Амазон " Джеф Безос се състезава в своя лична лига. От началото на пандемията търсенето в " Амазон " е повишено неведнъж. Курсът на акциите гони връх след връх. Още преди пандемията Безос беше най-богатият човек в света, а в този момент той доста усили благосъстоянието си. Списание " Форбс " го пресмята на 160 милиарда евро.
Илон Мъск с взор към върха
Да създаваш коли, а да те правят оценка като високотехнологична компания - това изкуство се удаде на Илон Мъск с " Тесла ". Неговата компания осъществя облаги около взрива на високите технологии по време на пандемията. Роденият в Южна Африка предприемач неотдавна задмина Бил Гейтс по благосъстояние. Със своето положение от 110 милиарда евро той е по петите на Джеф Безос.
Основателят на Zoom Ерик Юан
Дистанционната работа от у дома се оказа голям подарък за създателя на Zoom. Китаецът Eрик Юан идва на 27 години в Съединени американски щати. Създадената от него видеоплатформа Zoom излезе на борсата през 2019, а от началото на пандемията курсът ѝ просто експлодира. Състоянието на Юан се пресмята на 16 милиарда евро.

С уреди за фитнес към международния връх
Затворените студиа за фитнес и лимитираните обществени контакти са добре пристигнали за Джон Фоли. Акциите на неговата компания " Пелотон ", която предлага фитнес уреди и фитнес стратегии за у дома, в това време скочиха трикратно и направиха Фоли милиардер.
От Кобленц към целия свят
С помощта на Shopify могат да се основават платформи за онлайн-продажби. Концепцията е на германеца Тобиас Лютке от Кобленц, който през 2002 година се преселва в Канада. Там основава компанията си в един гараж. Междувременно Shopify е една от най-високо оценените компании в Канада. От март до момента курсът на акцията ѝ е скочил двойно. Състоянието на 39-годишния немец се прави оценка на 7,5 милиарда евро.
Неочакваният милиардер
Угур Шахин е германецът от турски генезис, чиято компания Biontech създаде дружно с концерна Pfizer ваксина против ковид. С това Шахин освен стана фамозен, само че и богат. Стойността на неговия дял във компанията в това време се прави оценка на над 2 милиарда евро.
Съставките на триумфа
Успех по време на пандемията означи и компанията HelloFresh, предлагаща пакети със съставки и предписания за ястия, доставяни по домовете. Печалбите ѝ в това време се утроиха. Основателят и съсобственик Доминик Рихтер извлича голяма изгода от възбраната, наложена на заведенията за хранене. Той към момента не попада в класацията на милиардерите, само че решително се е запътил натам.
И още веднъж " Амазон "
В сегашната пандемия компанията за онлайн-търговия " Амазон " обогати освен Джеф Безос. И някогашната му брачна половинка Макензи Скот порядъчно усили положението си - с помощта на пакета с акции, който има. Така тя застана отпред на класацията за най-богатите дами в света. Със положение от близо 60 милиарда евро Макензи Скот в това време съществено се конкурира и с мъжете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР