Боб Менендес: Сенатор демократ, обвинен в подкуп, казва, че 480 000 долара в брой, открити у дома, са от личните му спестявания

...
Това може да изглежда старомодно, но това бяха пари, изтеглени
Коментари Харесай

„Това може да изглежда старомодно, но това бяха пари, изтеглени от моята лична спестовна сметка въз основа на доходите, които аз са получени законно през тези 30 години“, каза ветеранът сенатор от Ню Джърси, който е обвинен в подкуп. конференция: „Признавам, че това ще бъде най-голямата битка досега.

„Но както съм заявявал през целия този процес, твърдо вярвам, че когато всички факти бъдат представени, не само ще бъда оневинен, но Все още ще бъда старши сенатор на Ню Джърси."

69-годишният Менендес произнесе речта в кампуса на общинския колеж на окръг Хъдсън в Юниън Сити - където е израснал.

Това дойде след това той обяви решението си временно да се оттегли като председател на комисията по външни отношения на Сената след обвиненията.

Изображение: Сенатор Боб Менендес говори по време на пресконференция в понеделник. Снимка: AP

Той и съпругата му Надин Менендес са обвинени в приемане на стотици хиляди долари в брой, злато и луксозна кола от трио бизнесмени от Ню Джърси в замяна на различни корупционни действия, според обвинителен акт, който беше разпечатан в петък.

В обвинителния акт се твърди, че Менендес е използвал влиянието си, за да се намеси в три наказателни дела, оказал е натиск върху селскостопанските регулатори на САЩ да защитят бизнес интересите на свой сътрудник и е използвал позицията си на председател на външните отношения Комитет за влияние върху политиката на САЩ относно Египет.

Прочетете повече:
Холивудски писатели постигнаха „условно“ споразумение за прекратяване на стачката
Какви разследвания е изправен пред Доналд Тръмп?

Прокурорите твърдят, че той се е срещал с египетски военни и разузнавателни служители, предавал е непублична информация за служители в посолството на САЩ в Кайро и е бил призрачен автор на писмо от името на Египет, с което моли колегите си от Сената да освободят задържането на 300 милиона долара (246 милиона паунда ) на стойност помощ.

Когато говори за отношенията си с Египет, той предположи, че е бил строг към страната заради задържането на американци и други „нарушения на човешките права“.

Изображение: Прокурорите казват, че сенатор Менендес получавали подкупи под формата на златни кюлчета. Снимка: USDC Южен окръг на Ню Йорк Изображение: Снимка: USDC Южен окръг на Ню Йорк

„Ако погледнете моите действия, свързани с Египет през периода, описан в този обвинителен акт, и през цялата ми кариера, моето досие е ясно и последователно за търсене на отговорност от Египет“, каза той.

Менендез и съпругата му са изправени пред обвинения в заговор за извършване на подкуп, заговор за извършване на измама с честни услуги и заговор за извършване на изнудване под прикритието на официално право.

Той отрича каквото и да е нарушение.

В изявление, изпратено по имейл миналата седмица, той обвини прокурорите в невярно представяне на „нормалната работа на офис на Конгреса“ и каза, че няма да позволи работата му в Сената да бъде прекратена разсеян от „неоснователни обвинения“.

Адвокат на съпругата му каза, че тя „отрича всяко престъпно поведение и ще оспори енергично тези обвинения в съда“.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР