Боао. Китай ще позволи на местни и чуждестранни финансови фирми

...
Боао. Китай ще позволи на местни и чуждестранни финансови фирми
Коментари Харесай

Reuters: Китай ще позволи повече чуждестранни инвестиции във финансовия сектор през тази година

Боао. Китай ще разреши на локални и задгранични финансови компании да се конкурират на равни начала и да разширят обсега на бизнеса за непознати банки, съобщи шефът на централната банка на Китай И Ган в сряда, предава Reuters .
Обещанието, направено на форума Боао за Азия в южната провинция Хайнан, е повтаряне на предходни обещания от страна на Пекин за отваряне на финансовия бранш, само че в този момент идва във време на голям напън към Китай от Съединени американски щати за търговия и достъп до китайските пазари.
На полето на търговията, И Ган съобщи че Китай и Съединени американски щати би трябвало да уредят комерсиалните си проблеми по разумен метод и добави, че Централната банка не би оставила юана да се обезцени.
И Ган, който стана шеф на „ Народната китайска банка “ предишния месец, съобщи че Китай ще допусне задграничните вложители в капиталови тръстове, финансов лизинг, автомобилни финанси и потребителски финанси до края на годината.
Правителството също по този начин няма да постанова ограничавания за задгранични вложения в компании за ръководство на благосъстоянието учредени от търговски банки.
И Ган възобнови обещанието на Китай да отвори още финансовите си пазари и разгласи, че множеството ограничения по отварянето на пазарите ще бъдат въведени до края на юни.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР