БНТ Прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха

...
БНТ
Прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха
Коментари Харесай

Бабата на мъжа, заплашил със смърт Ива Митева, с потресаващ разказ за начина му на живот

 БНТ Прокуратурата ще повдигне обвиняване на арестувания за отправяне на опасност с ликвидиране против ръководителя на Народното събрание. Очаква се да бъде продължен и карцерът му със 72 часа и ще бъде поискано “задържане под стража " за непрекъснато на престъпно проявения.

Два дни преди да насочи опасността за ликвидиране към ръководителя на Народното събрание, Любомир Яков е бил в къщата на баба си в село Красново.

Това, което стана ясно от описа на баба му Ганка Якова, е че най-вероятно той е напуснал къщата в ранните часове на четвъртък, само че тя не е станала след него, тъй като по думите ѝ я е било боязън. Баща му напуща фамилията преди към 23 години, с цел да работи в Гърция, от този момент няма връзка с него. Любомир има по-малка сестра, която също поради проблемите с брат ѝ отишла да живее в Германия.

Майката умряла преди 5 години. По думите на роднините тя е била начетена жена, преди е била шеф на учебно заведение. В Стара Загора са живели дружно със сина си. По думите на баба Ганка по тази причина и самият Любомир не е съумял да приключи приблизително обучение. Роднините го разказват като интелигентен, четящ, обичащ да чете книги със закони, обичащ и да пътува на стоп.

" Не знам какво да ви кажа, към този момент нямам думи. Майка му умря, татко му го няма 25 години, и не желае да се оправи и това е. Не може. Два месеца го няма, пристигна, опрах го, почистих му, сготвих му, нахраних го. Седя 10 дни, ето го отново изчезна. Дойде като прасе. Самичка съм, брачният партньор ми умря към този момент 2 месеца, той от терзание умря ", описа пред Българска национална телевизия бабата на мъжа. По думите ѝ той не е нападателен.

" Нищо не работи и не желае, идваха хора, качват го в колата, докарват го инцидентни хора, дават обещание му да работи, той дава обещание, че ще отиде и по-късно отново го няма с месеци. Хората викат: приказките му са толкоз умни и е интелигентен, беше цялостен първенец при майка му. В Стара Загора живееше. Краде, доста краде. Този път съм решила, че ще го пъдя, няма да го държа тук ", добави Ганка Якова.

Според чичото на Любомир арестуваният мъж и преди е имал сходни прояви. Той е бил арестуван от органите на реда поради това, че стопира коли, проси и лъже, че е сирак. Роднините му обаче са безапелационни, че той няма психологично заболяване.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР