БНТПремиерът Бойко Борисов коментира официалните данни от Националния статистически институт

...
БНТПремиерът Бойко Борисов коментира официалните данни от Националния статистически институт
Коментари Харесай

Борисов: Никога досега страната не е отчитала износ от 28 млрд. лв за 6 месеца

БНТ

Премиерът Бойко Борисов разяснява формалните данни от Националния статистически институт по отношение на размера на износа за първите 6 месеца от годината. Според статистиката, сумата възлиза на съвсем 28 милиарда лева, което в никакъв случай до момента не се е случвало в стопанската история на България, регистрира Борисов.

" Национален статистически институт - Национален статистически институт през днешния ден разгласи данните за износа на България, съгласно които той е достигнал съвсем 28 милиарда лева за първите 6 месеца на годината. Толкова огромна сума от продажба на открито в границите на шест месеца страната ни не е отчитала в никакъв случай в стопанската си история.

Според данните на Националния статистически институт междинната брутна месечна работна заплата нараства с 4.3% по отношение на първото тримесечие на 2019 година и доближава 1 260 лева ", написа министър председателят в персоналния си профил във Facebook.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ас (преди 26 секунди) Рейтинг: 20679 | Одобрение: 7929 да бе да просто вие позор да си признаете Напиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР