БНТкадър: БНТШофьорите, причинили катастрофа след употреба на алкохол или наркотици,

...
БНТкадър: БНТШофьорите, причинили катастрофа след употреба на алкохол или наркотици,
Коментари Харесай

Промени в закона: Пияните шофьори ще заплащат лечението на всички пострадали при ПТП

БНТ

кадър: Българска национална телевизия

Шофьорите, предизвикали злополука след приложимост на алкохол или опиати, ще заплащат сами за възможното си лекуване в болница - плануват промени в Закона за медикаментите и за здравното обезпечаване, които бяха гласувани на второ четене.

Предвижда се водачите, седнали зад кормилото пияни, да заплащат и за лекуването на другите потърпевши в злополуката хора. И до момента тези разпореждания съществуваха, само че използването им бе затруднено. Сега се разпорежда на полицията и на съдилищата да осведомят Здравната каса за влезнали в действие присъди или актове против отговорни водачи.

Сумите, които се разходват за лекуване на потърпевши в произшествия, са големи, пресмятат медици.

" Много постоянно при пътнотранспортните катастрофи идват в незабавните звена хора със съчетани контузии. Това са увреда на съдове увреда на коремни органи, черепномозъчни контузии, най-много счупвания на крайниците. Към сегашния миг в рамковия контракт е казано, че НЗОК не приема ортопедичните консумативи... Не всеки има в себе си 1000-2000 лв., с цел да платят автоматизирано имплантите и по тази причина големите лечебни заведения, които работят по неотложност, " Пирогов ", " Свети Георги " други регионални лечебни заведения са на загуба ", съобщи доктор Георги Кръстев, ортопед, зам.-председател на Регионална лекарска гилдия.

Според специалисти обаче не е изяснено дали използването на алкохол или опиати от водачите ще става единствено с влезнал в действие правосъден акт или и с резултат от химическа експертиза.

" Може да имаме правни проблеми, тъй като има случаи, когато тези химически експертизи се оспорват, желае се спомагателна проба, тест на контролната проба, има случаи, когато тези експертизи падат в съда ", съобщи Владимир Тодоров - Асоциация на потърпевшите при произшествия.

Затова експертите чакат здравното министерство да посочи в разпоредба точните процедури и случаи по използването на законовите текстове. Идеята виновният лидер да заплати за всичко се поддържа от водачите.

Целта на измененията е да вкарат по-сигурен механизъм, по който Здравната каса да си възвръща парите от пияни или използвали опиати водачи.

" Пияните водачи да понесат спомагателна финансова глоба по тази причина, че са се качили пияни. Не е заслужено ние изрядните данъкоплатци, тези които не караме пили, да плащаме за техните безобразия ", изиска Владимир Тодоров - Асоциация на потърпевшите при произшествия.

Предвижда се Касата да сътвори и поддържа указател, в който да се подава информация за всеки правосъден или административен акт, с който се открива отговорен лидер.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР