БНР 12 бараки, част от рибарското селище "Френклиман" край Варна, днес

...
БНР
12 бараки, част от рибарското селище "Френклиман" край Варна, днес
Коментари Харесай

Разрушиха 12 постройки на рибарското селище “Френклиман край Варна

БНР 12 бараки, част от рибарското населено място "Френклиман " край Варна, през днешния ден бяха изравнени със земята, алармираха пострадали Радио Варна.

По роман на един от риболовците тази заран три фадроми са пристигнали на лодкостоянката и са почнали събарянето на рибарските къщички. Рибарите са се свързали със своя юрист неотложно и на мястото е извикана полиция.

Някои от бараките са сринати до основи, откри репортерска инспекция. Гледката е като след минала стихия, унищожила всичко по своя път.

Припомням, че арбитър - реализатор даде период до 20 декември на риболовците да опразнят лодкостоянката "Френклиман " и да изоставен бунгалата си. Те апелират решението и отхвърлят да изоставен непринудено своите постройки.

Преди време частен вложител закупи терена, на който се намират лодкостоянките. Известно е, че компанията ще прави подсилване на терена за период от 10 години, а по-късно капиталовото желание е за градеж на ваканционно населено място.

Рибарите са почнали каузи в Административния съд. Според тях земята е добита нелегално и правото е на тяхна страна като дългогодишни ползватели. Те считат, че имат право над земята, на която се намира селището, като се базират на Закона за ръководство на черноморското крайбрежие.

Въпросът е противоречив. Повечето от земите са добити през 90-те години с решение на поземлената комисия в Аксаково, в чието землище се намират.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР