BMW i Ventures обявява днес водеща инвестиция в кръг от

...
BMW i Ventures обявява днес водеща инвестиция в кръг от
Коментари Харесай

BMW i Ventures води инвестиционна серия А в компанията за оптични изкуствени интелекти, Alitheon

BMW i Ventures афишира през днешния ден водеща инвестиция в кръг от серия А на стойност $10 милиона за Alitheon, компания за оптични AI технологии.

BMW i Ventures разгласи през днешния ден водещата си инвестиция в кръг от серия A на стойност $10 милиона за Alitheon, компания за оптични AI технологии. Технологията FeaturePrint® на компанията бързо и елементарно цифровизира физически обекти за неопровержима идентификация, засвидетелствуване и следене и отстрани неправилното идентифициране и злоупотребата с тях. BMW i Ventures към този момент е вложила в стартовия кръг на компанията и управлява този кръг от вложения дружно с Imagine Ventures, основана в Сиатъл компания за рисков капитал.

Фалшификатите са годишен проблем от 2,3 трилиона $, който продължава да пораства в международен мащаб. Чрез потреблението на добавени и остарели решения, като стикери, баркодове и QR кодове, за идентифициране на продукти, фирмите се излагат на висок риск от загуба на проследимост и стълкновение с имитации. Патентованата технология FeaturePrint на Alitheon основава за продуктите това, което са пръстовите отпечатъци за хората - уникален, неповторим идентификатор, който не изисква никакви промени в продукта. Чрез снимане на изображение на продукт със общоприета камера, FeaturePrint Optical AI „ вижда “ и изобразява дребни повърхностни елементи на продукта в собствен личен неповторим профил. В резултат на това това разрешава ефикасна идентификация на продукта измежду милиони като него, гарантирайки достоверността и произхода на продукта.

Кризата с фалшификатите е съществена причина за безпокойствие – освен заради стопански аргументи, само че още повече що се отнася до персоналната сигурност “, споделя Маркус Беренд, ръководещ сътрудник в BMW i Ventures. „ Авангардната технология и способността на Alitheon да върне доверието и сигурността във веригите за доставки е новаторска. След като участвахме в началното финансиране на Alitheon, ние наблюдавахме растежа на екипа и възходящия капацитет на неговата технология и сме разчувствани да ръководим неговата серия A, до момента в който вкарват своя артикул на пазара. "

Alitheon проектира FeaturePrint да бъде елементарен за потребление, като не изисква никаква специфична хардуерна инвестиция, смяна на индустриалната линия или физическа смяна на продукта. Използвайки единствено общоприета камера, FeaturePrint разрешава неопровержимо засвидетелствуване, идентификация и опция за следене на обособени детайли. Чрез внедряването на FeaturePrint фалшификатите могат да бъдат избегнати, неправилното идентифициране на части е отстранено и неправилната приложимост на продукта е сведена до най-малко. FeaturePrint е изчезналата връзка, свързваща цифровия и физическия свят.

В началото на тази година Alitheon назначи Рой Ганзарски за нов основен изпълнителен шеф. Той е умел софтуерен водач, който преди този момент е бил основен изпълнителен шеф на magniX и изпълнителен ръководител на Eviation, две disrutive (новаторски) компании в галактическата и транспортната промишленост.

„ Увереността на BMW i Ventures и продължаващото повишаване на вложенията в Alitheon акцентират нуждата в промишленостите от решение, което понижава както евентуалните опсаности, по този начин и финансовия риск, посредством понижаване на потреблението на имитации и прекъсване на злоупотребата с сериозни елементи заради човешка неточност “, споделя Рой Ганзарски, основен изпълнителен шеф на Alitheon, „ Този ​​инвестиционен кръг поддържа способността ни да мащабираме и да посрещнем доста търсене, а съществуването на BMW i Ventures в нашия тим прави това още по-значимо. “

Alitheon взема решение провокациите, свързани с идентификацията, автентификацията и проследимостта в голям брой промишлености, в това число автомобилостроене, галактическа промишленост, колекционерска активност, промишлено произвеждане, първокласни артикули, медицински и благородни метали. Технологията към този момент се употребява от голям брой клиенти и е интегрирана в световните интервенции. С новия капитал Alitheon има за цел да влага в нови гении и да форсира своите продажби и маркетингови старания, с цел да подхранва разширението на своята технология FeaturePrint допълнително промишлености.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР