BMW 2-Series Active Tourer спокойно може да бъде определен като

...
BMW 2-Series Active Tourer спокойно може да бъде определен като
Коментари Харесай

Най-странният BMW стана по-спортен и по-екологичен

BMW 2-Series Active Tourer умерено може да бъде избран като " най-странния модел " на баварския производител. Това е стилен ван с предно предаване и дори самата композиция към момента стряска най-ревностните фенове на марката.

Първото потомство дебютира през 2014 година, като на няколко пъти беше обновявано. В един миг се твърдеше, че моделът ще бъде спрян и няма да има наследник, само че в последна сметка в BMW взеха решение, че този формат се харесва на публиката, и втората генерация към този момент е на пазара.

Засега тя е налична единствено в общоприетия вид с 5 места, до момента в който модификацията Gran Tourer с 3 реда седалки още не е показана и не е ясно дали въобще ще се появи. Моделът резервира формата си, само че дизайнът му е несъмнено по-спортен, като това се дължи на тънките предни стойки, увеличената решетка на радиатора и тясната оптика. Двете тръби на изпускателната система са скрити, а според от оборудването на новия 2-Series Active Tourer клиентите ще получат 16- или 17-цолови джанти (19-цолови като опция), както и пакетите Luxury Line и M Sport.

Габаритите на компактния ван са съвсем същите като при предшественика му - дължината е 4386, ширината - 1824, а височината - 1576 мм. Салонът обаче е изцяло видоизменен, като

 

следва стила на електрическия BMW iX

 

Най-голямото внимание е отделено на обединените под закривен екран приборен панел и мултимедийна система (за първи път при BMW с стандартни двигатели). Количеството на бутоните е понижено доста, а в предната част на конзолата е предопределено място за две поставки за чаши и телефон, които се слагат отвесно и се зареждат без кабел.

Седалките са нови, като във високите равнища на оборудването получават електрическо контролиране, опция за запаметяване на настройките и функционалност за масаж. Между предния и задния ред се появи въздушна възглавница (нещо, което видяхме при новия Mercedes-Benz S-Class), а задните облегалки може да се приберат и по този начин размерът се усилва от 470 на 1455 литра.

В общоприетото съоръжение на модела влизат двузонов климатик, навигация, 4 врата USB-C, розетки с 12 волта на централната подпора и в багажника, сензор за дъжд и автоматизирано ръководство на задните светлини. Има още круз надзор с функционалност Stop & Go, следене на пътната лента и помощник за паркиране с камера за заден ход. Допълнителните електронни помощници могат да се задействат от разстояние.

Новият BMW Active Tourer резервира платформата с предно предаване UKL, с McPherson начело и без значение многозвенно окачване откъм гърба. Нейните съставни елементи обаче са осъвременени, като е увеличена здравината им и е усъвършенствана управляемостта. Предлагат се и адаптивни амортисьори.

 

Гамата от задвижващи елементи е съществено изменена

 

спрямо предшественика. Скоростната кутия към този момент е единствено една - 7-степенна роботизирана (досега се оферираше още 6-степенна механична и 8-степенна автоматизирана, а хибридът 225xe iPerformance беше с 6-степенна хидромеханична). Началните версии 216i и 216d са единствено с мотори с вътрешно горене, а някои модификации получават електромотор, изпълняващ ролята на стартер-генератор.

Така за модела се оферират " меки хибриди " с 2,0-литров бензинов турбомотор, като версията 220i развива мощ 156 к.с. и форсира от 0 до 100 км/ч за 8,1 секунди, а 223i има 218 к.с. и вдига 100 км/ч от място за 7,0 секунди. BMW 2-Series Active Tourer. Под тях се открива 218i с 3-цилиндров турбодвигател (136 к.с.). Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 9 секунди. Дизеловият вид - 218d, е с 2,0-литров мотор със 150 к.с. (8,8 секунди от 0 до 100 км/ч).

Моделът се предлага и със зареждащи се хибриди със задвижване на четирите колела. Това е 225e xDrive Active Tourer с оптималната мощ 245 к.с. и 230e xDrive Active Tourer с 326 к.с. Първият вид се предлага и при предходното потомство, само че беше по-слаб - 220 к.с. Хибридите ще получат и по-мощна батерия - 14,9 кВт/ч, която дава обещание пробег единствено на ток от 80 км.

Цените на компактния ван на баварците започват от 64 250 лв. за най-слабата версия 216i с бензинов мотор със 122 к.с., до момента в който за хибридния 230e xDrive Active Tourer би трябвало да се платят най-малко 90 900 лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР