Блус рок групата ZZ Top обяви, че снощи в съня

...
Блус рок групата ZZ Top обяви, че снощи в съня
Коментари Харесай

Почина легендата Дъсти Хил от ZZ Top

Блус рок групата ZZ Top разгласи, че нощес в съня си е умрял един от главните й членове - басистът Дъсти Хил, който бе и водещ вокалист.

" Опечалени сме от новината, че нашият събрат Дъсти Хил е умрял в съня си в дома си в Хюстън, Тексас ", написаха на уеб страницата на групата другите двама членове на триото, барабанистът Франк Биърд и вокалът и китарист Били Гибънс.



Още в петък те оповестиха, че 72-годишният Хил е трябвало да се върне в Тексас за малко поради проблем с бедрото, и че ще бъде сменен от различен музикант за турнето им през лятото.

Джоузеф Майкъл " Дъсти " Хил, който придаде именит облик на групата с дългата си брада и неизменимите шапка и тъмни очила, е роден на 19 май 1949 година в Далас. Той се причислява към ZZ Top година след основаването на групата и съвсем незабавно след издаването на първия ѝ албум през 1969 г. 

Дъсти взе участие в групата в идващия половин век, а 15-те ѝ албума ставаг неизменима част от историята на американските рок и блус. Най-успешният албум на ZZ Top е " Елиминатор " от 1983 година с частите Gimmie All Your Lovin` и Sharp Dressed Man. През 2004 година групата бе въведена в Залата на славата на рокендрола, а през 2019-а празнува 50 години на сцената с турне и документален филм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР