Блу Ориджин успя и вече е на една крачка от

...
Блу Ориджин успя и вече е на една крачка от
Коментари Харесай

Браво, Блу Ориджин! Компанията проведе успешен тест на системата за аварийно спасяване по време на полет, ракетата оцеля!

Блу Ориджин съумя и към този момент е на една крачка от провеждането на пилотиран полет!!! Днес ракетата “Ню Шепърд ” излетя сполучливо, след което на 45 секунда от началото на полета беше задействана системата за спешно избавяне на капсулата. Това беше сериозно тестване, което трябваше да удостовери, че пасажерите могат да бъдат избавени при положение на пагубна повреда на ракетата.

Капсулата съумя да се отдалечи на безвредно разстояние от ракетата, след което парашутите се разпростряха и беше реализирано сполучливо кацане.

Същевременно пристигна огромната изненада – Блу Ориджин чакаха задействането на спешната система да унищожи ракетата. Това не се случи – тя продължи по своя път към космоса, след което също се върна независимо.

Какво следва оттук нататък? За ракетата “Ню Шепърд ” и тази капсула това беше пети и финален полет. Те ще бъдат изпратени в музей, тъй като несъмнено са исторически експонат.

Но за компанията забавното занапред стартира – още следващата година чакаме полет на човек в космоса! А от 2018 година могат да полетят и туристи.

Наистина, отлично на Блу Ориджин! Засега те се утвърждават като безспорен водач в суборбиталната космонавтика.

Видеозапис от днешния тест: https://www.blueorigin.com/#youtubebqUIX3Z4r3k

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР