Блокиран е достъпът по море до летните сараи на Ахмед

...
Блокиран е достъпът по море до летните сараи на Ахмед
Коментари Харесай

Блокираха достъпа по море до сараите на Доган по искане на НСО


Блокиран е достъпът по море до летните сараи на Ахмед Доган в парк „ Росенец “. Новината се появи преди няколко часа в няколко медии, а доскоро министър председателят Бойко Борисов даде извнреден брифинг и изясни, че това е поискано от Националната работа за защита.

НСО е поискала с публични писма да се наложи възбрана на корабоплаването в зоната към лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и да се ограничи достъпът до нея по суша за интервала 10 юли - 15 септември. Борисов сподели писмото до Морската администрация до Министерство на вътрешните работи. Но не даде повече информация за наличието на писмото, тъй като то е засекретено. Борисов се опита да трансферира отговорността на президента, потвърждавайки още веднъж, че единствено той има пълномощия върху службата. Малко по-късно стана ясно, че Румен Радев е изискал оставката на шефа на НСО точно поради настояването, обвързвано с защитата на парк " Росенец ".

От 21 часа нощес е влезнала в действие възбрана за мореплаване в региона към нос Чукаля и част от парк „ Росенец “. Припомняме, че след случката във вторник с гардове от НСО и водачът на „ Да, България “ Христо Иванов, за събота се приготвяше митинг под формата на „ всеобщо плажуване в парк „ Росенец “.

Скандалният случай още веднъж повдигна тематиката за защитата, която държавната работа дава на Доган. На съдружен съвет през вчерашния ден партиите от ръководещата коалиция бързо се схванаха да предложат промени в закона, след които шефът на НСО взема решение кой отвън разказаният в закона кръг от лица да бъде охраняван. В момента това се прави от тричленна комисия, в която влиза той, ръководителят на ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, като не е належащо единогласие при вземането на решение. Именно с решения на тази комисия Ахмед Доган употребява държавна защита години откакто е отвън политиката.

За Бойко Борисов днешното искане е част от сюжет за дискредитиране на държавното управление. На няколко пъти министър председателят натърти, че НСО е напълно на послушание на президента. По-рано през днешния ден той разгласи провелият се нощес митинг за сюжет, с който да се дискретира ръководството и то тъкмо, когато се чака удостоверение страната ни да влезе в Банковия съюз и чакалнята на еврозоната. Дори загатна, че цялата преживелица с Христо Иванов е авансово инсценирана, с цел да се каже, че държавното управление охранява парцел на Ахмед Доган.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че нито един боен транспортен съд няма да охранява претенции периметър, тъй като не става въпрос за застрашаване на морския суверенитет на България. Той посочи, че сега в региона на Бургас има военни кораби, само че те са част от интернационално обучение. За него цялата обстановка е " капан " и " порнография ".

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов пък загатна, че и полицията няма да извърши желаното от тях, тъй като не е в техните пълномощия. Той не даде повече детайлности, тъй като писмото до Министерство на вътрешните работи е със статут на класифицирана информация.

Премиерът разпореди на вицепремиера Красимир Каракачанов да ревизира дали могат държавните органи да не изпълнят настояването на НСО. Според Борисов такива ограничавания не би трябвало да има. " Моята заповед е да се откри законова форма да се анулира ", сподели министър председателят.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР