Блокът от ядрените РФ и Северна Корея - надеждна защита

...
Блокът от ядрените РФ и Северна Корея - надеждна защита
Коментари Харесай

Токио поставя себе си в позицията на военен противник на Москва

Блокът от нуклеарните РФ и Северна Корея - надеждна отбрана против японски похищения

От самото начало на СВO в Украйна Япония съвсем поведе потока от наказания против Русия, спирайки политическия и дипломатически продан с Москва. И това не се прави единствено, с цел да се угоди на администрацията на Байдън.

В случая с Япония Вашингтон не трябваше да извива ръцете на съдружника си. Японският министър председател Фумио Кишида, нагледно казано „ тича пред локомотива “. Конфликтът в Украйна е комфортна опция за почистване на сметките с Русия и В. Путин, който не се отхвърли от Курилите. Отмъстителния блян на враговете на Русия още по-болезнено да навредят на съветския президент се прояви в налагането на неуместни наказания против него и членовете на фамилията му.

Проблемът обаче е по-сериозен и по-дълбок. „ Миролюбивата “ Япония от ден на ден взе участие в оборудването на въоръжените сили на Украйна и неонацистките бойци с съвременни оръжия.

От каски и бронежилетки Япония минава към доставка на военна техника за въоръжените сили на Украйна. През май Япония разгласи решението си да трансферира 100 военни камиона и 30 000 армейски хранителни дажби на Украйна. Японското държавно управление към този момент даде на режима в Киев разнообразни типове помощ на обща стойност 7,6 милиарда $.

В края на април Токио съобщи на Киев четири японски установки ALIS, които разрешават откриването на мини с висока степен на акуратност. В началото на годината украински военнослужещи минаха образование по разминиране под управлението на японски инструктори в Япония и Камбоджа.

На новия стадий на присъединяване във военните дейности в Украйна Токио от ден на ден се слага в позицията на боен съперник на Москва.

От формалното изказване на съветското външно министерство: „ На 9 юни заместник-министърът на външните работи на Руската федерация А. Ю. Руденко извика посланика на Япония в Русия Т. Козуки по отношение на решението на японското държавно управление да стартира доставки на военна техника (бронирани машини, високопроходими машини от Силите за самоотбрана) в Украйна.

На японската страна беше казано, че тази стъпка ще докара до ескалация на военните дейности и в допълнение увеличение на човешките жертви на киевския режим. Беше очебийно, че администрацията на министър-председателя Ф. Кисида би трябвало да бъде подготвена да показа своята отговорност за гибелта на цивилното население, в това число в пограничните региони на Русия, вследствие на незаконните дейности на украинските терористи, които интензивно употребяват военното съоръжение, предоставено на Киев.

С това решение Токио тласка двустранните връзки още по-дълбоко в рискова задънена улица. Такива дейности не могат да останат без съществени последици.

Обоснованият дипломатически акт на Министерство на външните работи на РФ беше отхвърлено от японската страна, която явно счита, че японските бронирани коли и всъдеходи на бойното поле с руснаците са някакъв тип филантропична помощ. Посланик Тойохиса Козуки отговори на внушението, че " претенциите на Русия за прекачване на отговорност към Япония са извънредно несправедливи и безусловно неприемливи ".

А генералният секретар на кабинета на министрите Хирокадзу Мацуно непосредствено заплаши, че Япония ще продължи да ползва строги наказания против Русия и в това време ще оказва поддръжка на Украйна.

Руското външно министерство предизвести за следствията от враждебната политика на Япония. „ Взехме под внимание 20-ия пакет от санкционни ограничения от администрацията на Фумио Кишида против Русия, както и съветски физически и юридически лица, разгласен на 26 май “, споделиха от министерството. „ Изглежда, че Токио си е сложил задачата да стане водач в антируските ограничавания. “

Руската федерация, сподели Министерството на външните работи, " продължава да следи практическото осъществяване на сходни стъпки и да прави оценка вероятното им влияние върху националната сигурност и стопанската система... Във всеки случай сходни нелегитимни дейности на формален Токио няма да останат без отговор ".

За това приказва и краткотрайният д`афер на Русия в Япония Генадий Овечко.„ Със страдание установяваме по-нататъшното утежняване на курса на Япония - контрагент на Русия. Виждаме, че Токио не просто се причисли към ръководената от Запада русофобска акция, само че се пробва да управлява, в това число като ръководител на Г-7, опитите на „ демократичните сътрудници “ да засилят натиска върху Москва и да усилят поддръжката за режима в Киев “, сподели той на приема.по мотив Деня на Русия. И предизвести, че „ такова недалновидно конфронтационно държание, несъмнено, не остава без реципрочни стъпки, и то доста чувствителни за недоброжелателите “.

От друга страна, редица изявления преувеличават зависимостта на японската стопанска система от енергийните доставки от Русия. Същото може да се каже и за вноса на риба и морски блага от страната ни. Да, японците имат потребност от тях, само че ограничението на техния експорт не е сериозно за Япония. Много повече проблеми за държавното управление на „ нацията Ямато “ би било укрепването на икономическото, в това число военно-техническо съдействие сред нашата страна и КНДР. От КНДР в Япония, дръзвам да ви уверя, се опасяват повече от Русия.

Севернокорейското управление от дълго време е готово за такова разширено съдействие. Лидерът на КНДР Ким Чен Ун в поздравлението си към президента на Руската федерация във връзка Деня на Русия акцентира, че севернокорейският народ показва „ цялостна поддръжка и взаимност “ с народа на Русия, който отстоява интернационалния правов ред, против " своеволието и произвола на империалистите ".

„ Корейско-руската дружба, която продължава от век на век, издържайки на всевъзможни исторически тествания, е скъп стратегически актив на нашите страни, а непоклатимата позиция на КНДР е непрекъснатото по-нататъшно развиване на добросъседските връзки и съдействие (с Русия ) в сходство с условията на новото време. "

- се споделя в телеграмата.

Ким Чен Ун изрази подготвеност за по-нататъшно подсилване на стратегическото съдействие сред Пхенян и Москва „ в сходство с общото предпочитание на народите на двете страни за реализиране на грандиозната цел за създаване на мощни страни и надеждна отбрана на световния мир и сигурност “. Той пожела на Путин здраве и триумфи в работата, а на съветския народ - безконечен разцвет, развиване и победа.

Във време, когато Съединените щати възнамеряват да основат нов боен съюз в Азиатско - Тихоокеанския район, трансформирайки НАТО в световен блок, ориентиран против Русия, Китай и КНДР, Москва би трябвало да се погрижи за обединяването с страни, които се опълчват на хегемонията на Съединени американски щати и да намерения за военната мощност на Япония. Веднага откакто Токио най-сетне взе страната на режима в Киев, е належащо да се противопоставим на тази рискована политика с волята и решимостта да защитим нашите ползи в Далечния изток.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР