Блокадите на трите възлови кръстовища на площад “Независимост“, “Орлов мост“

...
Блокадите на трите възлови кръстовища на площад “Независимост“, “Орлов мост“
Коментари Харесай

Ден 38: Недоволството срещу властта не стихва

Блокадите на трите основни кръстовища на площад “Независимост “, “Орлов мост “ и при Софийския университет остават и в 38-ия ден на митингите с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор. Късно нощес придвижването при Румънското посолство беше възобновено след двучасова обсада, довела до ескалация на напрежението сред протестиращи и попадналите в клопката водачи.

Протестът в съботната вечер е плануван за 19 часа. Демонстрантите не одобряват предложенията за рестарт на страната, оповестени от премиера, и са решени да продължат с блокадите, до момента в който настояванията за оставките на държавното управление и на основния прокурор не бъдат задоволени. Протестиращи излязоха и в други градове на страната като Варна и Русе.

От гражданско придвижване " Боец " оповестиха, че готвят и нови изненади за ръководещите рано сутринта в понеделник. Сборният пункт е от 8 часа на Орлов мост.
" Къде и какво ще блокираме, наглите ще схванат в понеделник, предстоят им " значими и тежки решения ". Блокадата на Орлов мост остава до оставка, като започваме и с нова тактичност да блокираме наглите и институциите-бухалки ", пишат те. " Не желаеме нищо от ръководещата ни мафия, с изключение на да ги няма ", споделят те.

Кръстовището при Румънското посолство в София още веднъж е освободено откакто в петък вечерта протестиращи го блокираха за втора поредна вечер. Този път блокадата продължи към 2 часа и малко преди среднощ придвижването беше пуснато. Спирането на придвижването провокира напрежение сред протестиращи и попаднали в блокадата водачи. В региона на блокадата пристигна единствено една патрулка и то час откакто придвижването беше спряно. Недоволните започнаха да крещят на чиновниците вътре за какво не са се появили по-рано и да ги упрекват, че желаят хората да се избият, заяви бТВ. Колата обаче обърна и потегли назад. В последна сметка придвижването беше пуснато малко след среднощ.

В петък вечерта митингите се разраснаха и с изключение на столични кръстовища протестиращи блокираха и основни пътни прави в страната. За малко обсада имаше на Аспаруховия мост във Варна.
Протестиращи от Стара Загора блокираха за към час и половина придвижването през Прохода на Републиката. Полицията предотврати опит за блокиране на основния път Е-79 сред Благоевград и Симитли от протестиращи, оковани във вериги.
По-рано денем в петък бе блокиран Дунав мост край Русе и пътя за граничния пункт " Калотина ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР