Блогът Life Tasting е проект на сестрите Елица и Валентина

...
Блогът Life Tasting е проект на сестрите Елица и Валентина
Коментари Харесай

Елица и Валентина от Life Tasting

Блогът Life Tasting е план на сестрите Елица и Валентина Лозанови. В него те описват истории за вино, пътешествия, снимка, за хора с хрумвания и за дребните елементи от всекидневието, които го вършат красиво. Елица е правист по обучение и специалност, а по душа – странник и фотограф. Работата на Валентина е обвързвана с маркетинг и продажби в хотелиерството. Преди три години тя и брачният партньор й реализират една остаряла своя фантазия – откриват единствения у нас магазин, профилиран единствено за българско вино, Vino Orenda Wine Shop. Тримата споделят пристрастеността към пътешествията, фотосите и хубавото вино, както и убеждението, че България е плодородно място и за трите. 

Кои са Елица и Валентина тук и в този момент?

В момента сме толкоз доста неща вкупом, че ни е мъчно да се определим с по една дума. Елица е правист, фотограф и странник. Валентина е търговец, винен запалянко и майка. И това са единствено топ 3 на ползите ни сега. Може би по тази причина и блогът ни покрива много разнородни тематики.

Как станахте блогъри?

Идеята за блога се роди в един миг, който беше временен и за двете ни, и в който имахме потребност да предизвикаме творчеството си и да вършим нещо съзидателно и положително. Интернет пространството е цялостно с хейт, рецензии и негативизъм, и ни се искаше да създадем свое място, където да пишем за нещата, които ни въодушевяват и радват, и да ги споделяме с другите.

Кой ви чете? 

Съвсем естествено, първоначално бяха приятелите ни. Сега кръгът се уголемява всеки ден и това ни радва, тъй като е удостоверение, че има хора като нас, които търсят положителни и вдъхновяващи прекарвания, свързани с пътешествия, хубаво вино и забавни хора.   

Кои са блогърите, които следите?

Хвърляме по едно око на много блогове с друга тема. Следим няколко винени блога като enosiasti.bg, както и плана Betty Travels (първият български видео блог за пътешествия), в който Елица взе участие като фотограф. Любими са ни и Момичетата от града, където сме откривали и продължаваме да откриваме забавни хора, събития и блогове. Докато към момента има такива, които четат, ще има и такива, които пишат. Вярвате ли, че качествените блогове трансформират средата, в която живеем, по някакъв метод?

Напоследък хората сякаш малко ги мързи да четат и блогърите като че ли малко ги мързи да пишат. Повечето залагат на фотоси, на предписания и на къси статуси във Фейсбук, което надали способства кой знае какъв брой на средата, в която живеем. Но до момента в който все още има такива, които четат, ще има и такива, които пишат. А на нас ни харесва да пишем за хубавите случки и хора в живота си и в случай че постовете ни донесат въодушевление и ентусиазъм и на един човек, който е попаднал на тях- това е задоволително.

Има ли специалност странник?

Пътешествията са освен това от специалност. Те са философия на живот, търсене на себе си, опознаване на света, в който живеем. Точно по тази причина нашите пътешествия ни водят в нови страни, измежду нови хора, към нови дела, срещат ни с нови филми, книги и музика, откриват ни нови светове – на вино, шоколад, кафе и какво ли още не. От нас се желае единствено да опитаме от всичко. Тази философия стои и зад името на блога.


Коя дестинация мечтаете да посетите?

В последните години постоянно избираме дестинациите си по това, дали са свързани с виното. Често мечтаем да се върнем в обичаната Тоскана, а скоро в блога ни гостуваха нашите другари от Винарска маза Манастира и ни възпламениха по Аржентина, Чили и Уругвай. А най-хубаво е, че живеем навръх такова място и непрекъснато откриваме нови винени направления в България, които споделяме в блога. Виното е една от основните тематики в блога ни и това не е инцидентно. След като ние самите се запалихме по виното и открихме огромното многообразие на българските виновност преди няколко години, приехме за своя задача да ги разпространяваме. Заедно със брачна половинка на Валентина, който е притежател на единствения магазин единствено за българско вино Vino Orenda, посещаваме доста винарни, участваме във винени конгреси и се срещаме с хора от сектора, и на драго сърце споделяме тези прекарвания и срещи в блога си.  


Кой е обичаният ви градски маршрут?

Напоследък е Капана в Пловдив. Преоткрихме Пловдив последната година и доста ни харесва да се отбиваме в артистичния квартал Капана, където хем ни е доста уютно, хем като че ли се намираме в чужбина. Там си имаме и няколко обичани заведения, които безусловно посещаваме.


Къде е вкъщи? Колко постоянно се прибирате там?

За нас домът е там, където те чакат обичаните хора, където посрещаш приятелите си, където e сбирката ти от виновност и където Wi Fi мрежата те познава автоматизирано:). Хубаво е да се връщаш тъкмо там даже и след най-хубавото странствуване!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР