Блогърите са недоволни, че подопечното на Сергей Шойгу ведомство е

...
Блогърите са недоволни, че подопечното на Сергей Шойгу ведомство е
Коментари Харесай

ISW: Руските блогъри уличават Кремъл в лъжи за атаките в Черно море

Блогърите са недоволни, че подопечното на Сергей Шойгу ведомство е излъгало, че всички  украински дронове са били прихванати, вместо да признае, че ударите са развалили десантния транспортен съд " Оленегорски Миньор ". Нападението край Новоросийск стана през вчерашния ден.

Руските блогъри настояват, че съветските сили би трябвало да пресечен достъпа на Украйна до Черно море, с цел да предотвратят офанзиви на военноморски дронове от цивилни кораби. Медии показват, че Русия би трябвало да сътвори пълноценна система за мониторинг на Черно море, с цел да открива украински лодки, защото други тактики като нанасяне на удари върху украинската пристанищна инфраструктура не са предотвратили такива набези. 

Руската страна извърши такива удари, откакто напусна зърнената договорка, реализирана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации. Киев даде обещание да отмъсти. Междувременно от ISW не престават да демонстрират отвращение да се върнат към съглашението при липса на обилни отстъпки от Запада. Припомняме, че главният претекст Русия да се отдръпне от договорката бяха обвинявания, че не са изпълнени настояванията й за облекчение износа на съветско зърно и торове. 

Кремъл разгласява взаимно изказване след срещата на Владимир Путин с африканските водачи в границите на тяхната мирна самодейност. В документа се показва, че африканските водачи приканват за съответни стъпки за унищожаване на пречките пред износа на съветско зърно и торове и освобождението и доставката на 200 000 тона съветски тор, заседнали в европейските пристанища, за африканските страни. Тези апели допускат, че африканските водачи поддържат изискванията на Русия за възкръсване на Черноморската самодейност за зърно.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен уточни, че Вашингтон ще направи " всичко належащо ", с цел да подсигурява, че Русия може свободно да изнася храни на международния пазар, в случай че Москва желае да съживи Черноморската самодейност за зърно и разреши на Украйна за безвреден експорт на зърно през Черно море. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отговори на изказването на Блинкен, като съобщи, че незабавно щом Съединените щати изпълнят изискванията на Русия, " договорката неотложно ще бъде обновена ".

Някои съветски милблогъри настояват, че на съветското МО липсва поредна осведомителна политика, което основава условия за публично неодобрение в съветското осведомително пространство след всеки съветски боен неуспех.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР