Блогъри от Германия и Франция са получавали предложения срещу заплащане

...
Блогъри от Германия и Франция са получавали предложения срещу заплащане
Коментари Харесай

Гардиън: Свързана с Русия PR агенция плаща на блогъри за кампания срещу BioNTech/Pfizer

Блогъри от Германия и Франция са получавали оферти против възнаграждение да популяризират информация за стотици смъртни случаи след имунизиране с BioNTech/Pfizer, написа „ Гардиън ”.
Според изданието, лондонската PR организация „ Fazze ” е предложила на блогъри и инфлуенсъри в Германия и Франция против възнаграждение да описват на своите клиенти за с BioNTech/Pfizer.
 Ваксините за Covid-19 „ родиха “ девет нови милиардери Ваксините за Covid-19 „ родиха “ девет нови милиардери
Печалбите от ваксини против Covid-19 са помогнали на минимум девет души да станат милиардери, съобщи мониторингова група, призовавайки...
Представители на организацията се свързали с няколко френски видеоблогъра, профилирани в региона на науката и опазването на здравето, и на неприятен британски са ги помолили да обяснят на своите клиенти, че „ равнището на смъртност измежду имунизираните с препарата на Pfizer са съвсем три пъти повече, в сравнение с тези, имунизирани с AstraZeneca ”.
За меродавност блогърите трябвало да разгласяват в своите материали препратки към уеб страницата на „ Le Monde ”, както и към порталите „ Reddit ” и „ Ethical Hacker ” с изтекла в тях информация, която сякаш удостоверява данните за гибелта на пациенти след имунизация.
„ Гардиън ” прецизира, че въпросната публикация в „ Le Monde ” е отдадена на данни, за които се твърди, че са откраднати от съветски хакери оти са оповестени по-късно в даркнет. В тази публикация, обаче, няма информация за смъртността, акцентират английските публицисти. Другите два упоменати уеб страницата сега са отстранени, установи изданието
Популярният френски видеоблогър Лео Грас разгласява в Туитър скрийншот на преписката с „ Fazze ”. Той акцентира, че компанията, от която е постъпила поръчката, има „ голям бюджет ”, само че посредническата организация отказала да назове името на своя клиент.
Известният немски блогър Мирко Дрочман също разгласява копие от мейл с сходно предложение.
 Европейска комисия подписа трети контракт с BioNTech-Pfizer за нови 1,8 милиарда ваксини Европейска комисия подписа трети контракт с BioNTech-Pfizer за нови 1,8 милиарда ваксини
Европейската комисия подписа трети контракт с фармацевтичните сдружения BioNTech и Pfizer. С него се резервират спомагателни 1,8 милиарда...
Позовавайки се на данни от обществената мрежа „ LinkedIn ”, публицистите от „ Гардиън ” пишат, че управлението на организация „ Fazze ” се намира в Москва и че преди е работило за организация, учредена от съветски предприемачи.
Френските медии, на собствен ред, обърнаха внимание върху сходните цели сред акцията на „ Fazze ” и данните на страницата на имунизацията „ Спутник V ” в Туитър, а точно заявката, че векторните ваксини като „ Спутник V ” и AstraZeneca са, в сравнение с мРНК-ваксините.
Агенция „ Fazze ” показва като собствен адрес 5 Percy Street в Лондон, само че тя не е записана там, прецизират публицистите. На 25 май организацията закри уеб страницата си и направи профила си в Туитър частен.
Междувременно подробни статистически данни за вероятни нежелани реакции, в това число смъртни случаи, свързани с имунизациите с препарати на разнообразни производители, са обществено налични. На 7 май Федералният институт по ваксини и биомедицински препарати „ Паул Ерлих ” разгласява подобен доклад за интервала 27 декември 2020 година – 30 април 2021 година
На 28 април Европейската работа по външна политика (EAD) разгласява отчет, съгласно който Русия благодарение на дезинформация се пробва да подкопае доверието към „ западните ” ваксини против ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР