Близо седмица се запазва положителната тенденция за повече оздравели, отколкото

...
Близо седмица се запазва положителната тенденция за повече оздравели, отколкото
Коментари Харесай

Положителен рекорд: 500 оздравели от Ковид-19 в Русе за денонощие

Близо седмица се резервира позитивната наклонност за повече оздравели, в сравнение с инфектирани с Ковид-19 в Русенско

Четвърти следващ ден излекуваните са повече от новите случаи, оповестиха от Областна администрация. През вчерашния ден са болни 286 души, а оздравелите са 501. Припомняме, че предходният позитивен връх бе регистриран на 8-и декември 2020-а, когато за денонощие излекуваните стигнаха 403-ма. Най-много нови случаи през вчерашния ден има в община Русе – 231.

Сред заболелите за последните 24 часа има и 34 деца в учебна възраст и шест в предучилищна. 21 са инфектираните в община Бяла, 10 в Сливо поле, девет в Две могили, по четирима в Борово, Ветово и Иваново, както и трима в Ценово. Същевременно три дами и двама мъже с позитивен тест за ковид са умряли. Активните случаи все още са 2089, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 27 796, а преболедувалите 24 032. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че за миналото денонощие Русенска област се подрежда на десето място по заболеваемост в страната. Най-малко регистрирани инфектирани има в Търговище – 72. На болнично лекуване в региона се намират 215 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 173, от които 12 са интензивни. Отделно в Университетска болница „ Канев “ има и планувани четири интензивни кревати за деца.

До момента в района са осъществени 118 772 имунизации, като повторна доза са получили 55 471 души. Бустерна доза са си сложили общо 16 639 русенци.

Подробна информация по отношение на функциониращите „ зелени коридори “ може да намерите на следния уеб уеб страниците наи Областна администрация – Русе.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР