Близо половината от заведенията (42.2%) са с напълно ваксиниран или

...
Близо половината от заведенията (42.2%) са с напълно ваксиниран или
Коментари Харесай

Близо половината заведения в България работят със 100% ваксиниран персонал

Близо половината от заведенията (42.2%) са с изцяло имунизиран или покрай 100-те % имунизиран личен състав. Това демонстрира национално изследване на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Служителите на 13.8% от заведенията са имунизирани на 80%, а на 13.5 на 100 - на 50%.

В към една трета от заведенията (30.5%) личният състав е имунизиран под 30%.

На въпрос " Как " зеленият документ " се отрази на оборота на заведението/ заведенията, които управлявате " над една трета от интервюираните (33.9%) декларират, че не биха могли да устоят повече от месец при сегашните условия за работа, наложените рестрикции и понижените обороти.

Близо една четвърт (24.5%) могат да оцелеят в продължение на 2 месеца, а над една пета (22.7%) споделят, че ще затворят до 2 седмици.

Само 12.6 на 100 от всички запитани дават отговор, че към този момент са затворили бизнеса си, като част от тях са го създали вечно.

След въвеждането на рестрикциите 43.8% от притежателите на заведения настояват, че са записали спад над 80% от оборота си. За една трета от тях приходите са намалели с сред 50 и 80%, а за една пета спадът е до 50%.

На отворен въпрос какво би трябвало да се предприеме при създалата се обстановка, доминират мненията за митинги, безвъзмездни проби, " зелен документ " за държавната администрация, локдаун за всички с обезщетения и други.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията упорстват служебното държавно управление да предприеме съответни ограничения за битка с Covid-19 и да обезпечи поддръжка за най-засегнатите от дейностите му бизнеси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР