Близо половината от 600 бежанци в бигрантски лагер в Южна

...
Близо половината от 600 бежанци в бигрантски лагер в Южна
Коментари Харесай

Мигрантски лагер в Германия пламна от заразата

Близо половината от 600 бежанци в бигрантски лагер в Южна Германия са дали позитивни проби за ковид, заяви брюкселското електронно издание " ЕЮОбзървър ". В редакцията се обадил жител на лагера " Елванген " в провинция Баден-Вюртенберг и разказал, че сега най-малко 200 души са инфектирани, до момента в който предходната седмица са били седем.

Хората там живеят по неколцина в стая и мъчно могат да поддържат отдалеченост между тях. " Страхуваме се да ядем каквото и да е и взаимно се подозираме, че всеки може да е преносител на болест ", написал в електронно известие източникът на информацията.

Местните управляващи към този момент оповестиха, че ще създадат всеобщо проучване, с цел да открият които са носители на вируса. Целият лагер е под карантина от началото на април и служители на реда дежурят на входа му. Шон Макгинли, който е управител в Съвета за бежанците в Баден-Вюртенберг, споделил пред изданието по адрес на локалните управляващи: " Те гледат на хората като опасност и считат, че решението е служители на реда да не пускат никого да излиза и влиза ". Съветът изискал преди три седмици лагерът да бъде опразнен, само че управляващите отказали.

Според немски изявления в " Елванген " има 587 души, от които половината са мъже, а другите са дами и деца. Дошли са от Нигерия, Ирак, Сирия, Турция и други страни. В общежитието употребяват общи бани, тоалетни и стаи. Нямат право да си готвят, а им се кара подготвена храна. Не им се разрешава да си стоплят даже вода за чай и кафе.

Пълната карантина бе наложена на 5 април, когато 32-годишен мъж от Гана даде позитивен тест. Подобни случаи на изолираност се оповестяват и за други лагери в Германия. От 27 март под карантина е лагерът " Халберщад " в провинция Саксония-Анхалт, където преди дни 100 души от неговите 800 жители оповестиха гладна стачка поради неприятната хигиена и неналичието на пространство за физическа отдалеченост.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР