Близо половината белгийци подкрепят преразпределението на печалбите в енергетиката и

...
Близо половината белгийци подкрепят преразпределението на печалбите в енергетиката и
Коментари Харесай

Белгийците подкрепят таван на енергийните цени

Близо половината белгийци поддържат преразпределението на облагите в енергетиката и въвеждането на таван на цените на енергоносителите. Това демонстрират данните от изследване на публичното мнение, показани в локални медии, предава Българска телеграфна агенция. 

46 на 100 от участниците в допитването чакат страната да прибира свръхпечалбите на производителите, а 44 на 100 поддържат въвеждането на пределни цени на тока и газа.

Всеки трети се афишира за продължение на работата на нуклеарните реактори в Белгия, за които от години се водят разногласия дали да бъдат закрити от съображения за сигурност. 

Най-слаба е поддръжката за предложенията да бъдат анулирани глобите против Русия, въведени поради войната в Украйна - 11 на 100 виждат решението на високите енергийни цени в премахването на тези ограничения.

Едва 10 на 100 са на мнение, че високите цени може да бъдат преодолени, в случай че бъде насърчено слагането на топлоизолация на жилищата. Само 7% са съгласни, че е належащо жителите и сдруженията да пестят сила, с цел да понижат сметките за ползване. 

Над 60% от участниците в допитването прецизират, че се притесняват дали ще могат да заплащат тази зима разноските си за сила. За 80% към този момент се е наложило да понижат потреблението. При 40% повишението на цените на силата е довело до понижаване на сумите, които икономисват или е лимитирало разноските за занимания.

Около една трета оповестяват, че енергийната рецесия е довела до понижаване на разноските им за здраве. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР