Близо половин милион американци служат в Националната гвардия, като повече

...
Близо половин милион американци служат в Националната гвардия, като повече
Коментари Харесай

Членовете на Националната гвардия се борят за признаване и покриване на нараняванията: „Никой не слуша“

Близо половин милион американци служат в Националната армия, като повече от 40 000 вземат участие в задачи по целия свят. Но CBS News разкри случаи, при които военнослужещи споделят, че са били ранени при осъществяване на служебния си дълг, изправени пред сложна борба за приемане на здравни компенсации и възнаграждение.

Според най-новите данни, получени от CBS News, към 30% от исковете за пострадвания, предложени от локалните командири, са решени да не дават отговор на изискванията от Въздушната национална армия, което повдига въпроси измежду членовете на службата по отношение на верните политики и се съблюдават процедурите.

Един от тези ветерани е старши сержант Джим Бъкли, чието семейство е прекарало три генерации в армията.

„ Това е вбесяващо “, сподели Бъкли. — Ти крещиш напразно и никой не те слуша.

След турнета в Ирак и Африка, Бъкли споделя, че е наранил рамото си по време на тест за физическа валидност през 2019 година Въпреки че сподели, че в началото го е отхвърлил като „ нищожно стеснение “, рамото се е наложило да се оперира година по-късно. Друго физическо лице сподели нарушаване на съня, мигрена и хипертония - всички положения, които Бъкли сподели, че не е имал преди военната си работа.

За разлика от дейния съставен елемент на армията, Националната армия изисква документи, с цел да се откри, че пострадването е станало или се е влошило по време на работа. Докато контузията на рамото му в последна сметка беше утвърдена, Бъкли сподели, че се е борил да получи други медицински проблеми, приети за изгоди или това, което се назовава установяване на линията на службата.

„ Ако нямате работа, все едно пострадването не се е случило “, сподели Бъкли. „ Вие сте сами. Вие се грижите за пострадването. Вие плащате сметката. “

След като Бъкли е бил отхвърлен от военни заповеди, той споделя, че фамилията му е изгубило военната си здравна застраховка и месечния му приход от $4000. Беше " огромна компликация ", сподели той.

Джеръми Соренсън също е служил във Въздушната национална армия като водач на F-16 и A-10. Сега той се застъпва за ранени военнослужещи посредством организацията с нестопанска цел USJAG.org. Соренсън сподели на CBS News, че екипът им към този момент работи с 15 сходни случая на гвардейците.

„ Джим Бъкли е представител на това, което считаме за хиляди военнослужещи, които са измъчвани “, сподели Соренсън.

Документите на Бъкли демонстрират, че командването на въздушната армия в Мисисипи е подкрепило исковете му за пострадвания, само че последното решение е направено от Националната въздушна армия. Той сподели пред CBS News, че не е видял никакви доказателства в поддръжка на решението, направено от Въздушната национална армия.

През октомври Бъкли беше на мрачно място. Само минути преди среднощ той писа на секретаря на военновъздушните сили и висшето управление на Националната армия. Той каза в имейла, че се „ дави “ и „ протяга ръка за вашата помощ “, молейки чиновниците „ да не си оставят глухи уши и да не си затварят очите “.

„ Идва от място на болежка в сърцето ми “, сподели Бъкли. „ Последното нещо, което в миналото съм желал да направя, е да се контузя. Бих служил до 60-годишна възраст. “

Говорител на Националната армия сподели пред CBS News, че на Бъкли са предоставени доказателства в поддръжка на отричането на пострадванията, добавяйки, че „ прегледът на медицинските досиета и използването на признатите медицински правила накара Съвета на въздушния запас да заключи тези условия са съществували преди услугата. "

Бъкли сподели, че битката да покрие пострадванията си го е предиздвикала да премисли службата на фамилията си. Сега той към този момент не желае 16-годишният му наследник Матю да се причисли към Националната армия.

„ Преди години щях да имам доста по-различен отговор. Най-далечното нещо, за което мога да се сетя, е той да се причисли към армията “, сподели Бъкли. „ Толкова съм спорен да го кажа, тъй като дядо ми, татко ми, аз (всички служихме), и аз доста се гордея със службата и обичам армията. Но като си помисля, че той може да бъде подложен на изстискване… всичко, което е належащо, е едно пострадване. "

CBS News научи, че Министерството на защитата и вътрешните наблюдаващи на Военновъздушни сили имат открити случаи по обвиняванията на Бъкли, които включват корист с власт и непредоставяне на доказателства в поддръжка на окончателното избрания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР