Близо пет пъти е спаднал броят на посетителите в Регионалния

...
Близо пет пъти е спаднал броят на посетителите в Регионалния
Коментари Харесай

Музеят в Ямбол отчита отлив на посетители

Близо пет пъти е понижен броят на посетителите в Регионалния исторически музей в Ямбол и неговите обекти през последните две години. Едва 1000 са задграничните туристи, минали през археологическия резерват „ Кабиле ” през предходната година.

След фрапантния спад на визитите през 2020-та година предходната се оказва интервал на акомодация. Малко над 10 600 са миналите през музея и обектите гости, основно фамилии и самостоятелни туристи, разяснява обстановката шефът на музея Стефан Бакърджиев:

" Проблемът по-скоро е в изнесените беседи, защото заради пандемията на процедура беше лимитирано груповото посещаване. Групите са доста малко. В интерес на истината изнесени са единствено 35 беседи. За съпоставяне - през 2019-та година те са били над 150 ".

Повишените цени на горивата също са притеснителни. Сметките за газ и ток са повишени с към 30%, само че с направените през предходната година икономии към този момент разноските се покриват:

" Проблематично е обаче, че разноските и стандартите за музейна активност в новия бюджет са единствено 5 %, което е извънредно незадоволително ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР