Близо година след като се изравни с „Рома“ по най-голям

...
Близо година след като се изравни с „Рома“ по най-голям
Коментари Харесай

Фаворитката грабна 4 награди на ЕФА

Близо година откакто се изравни с „ Рома “ по максимален брой номинации за премиите „ Оскар “, „ Фаворитката “ на гръцкия режисьор Йоргос Лантимос победи на изобретателните награди (craft prizes) на Европейската кино академия, предава Монитор.

Трагикомедията, проследяваща борбата сред героините на Речъл Вайс и Ема Стоун да се утвърдят като „ фаворитки “ на кралица Ана Стюарт (Оливия Колман), взе общо четири оценки на така наречен „ европейски оскари “.

Призовете са за кинематография, монтаж, дизайн на костюми и грим.

Вдъхновяващо и обнадеждаващо е да забележим по какъв начин положителната визия и смелите кинематографски решения не вредят на драмата, а даже в противен случай – укрепват я, гласи част от коментара на журито на премиите във връзка оценката за най-хубава кинематография на „ Фаворитката “, което в ръцете на Роби Райън.

„ Болка и великолепие “ на режисьора Педро Алмодовар също си потегли с приз от ЕФА. Той е за продукционен дизайн и бе извоюван от Антксън Гомес. Наградата за най-хубав автентичен саундтрак пък отиде при Джон Гюртлер за кино лентата System Crasher. За звука беше отличен филмът „ Дванайсетгодишна нощ “ (A Twelve-Year Night), а в категорията за образни резултати завоюва About Endlessness.

Останалата част от премиите на ЕФА ще бъдат раздадени на 7 декември в Берлин. Припомняме, че за приз на церемонията ще се бори и българският филм „ Ирина “. Лентата на режисьорката Надежда Косева ще се бори в категорията за изобретение.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР