Близо един тон бутилки за еднократна употреба, съдържащи хладилни агенти

...
Близо един тон бутилки за еднократна употреба, съдържащи хладилни агенти
Коментари Харесай

Спряха контрабанда на близо тон фреон в забранени контейнери на „Калотина“

Близо един звук бутилки за еднократна приложимост, съдържащи хладилни сътрудници R410A и 134А (фреон) , задържаха митнически чиновници на " Калотина ", оповестиха от Агенция " Митници ".
 
В началото на февруари е осъществена инспекция на товарен автомобил с българска регистрация, дошъл на вход в страната на пункта.

Според показаните директни документи транспортираният товар е текстил от Италия за България. При осъществената щателна инспекция митническите чиновници открият, че сред легалната стока се придвижват и 80 контейнера с флуорсъдържащи парникови газове от вида R410A и 134А - с тегло 985 кг. 

За всички бутилки е открито, че имат единствено един клапан и надписи на британски език, че контейнерите не могат да се пълнят наново.
 
В съответния случай бутилките не са били разказани в митническите документи, заради което е формиран акт за контрабанда по Закона за митниците и незаконните артикули са арестувани.
 
Допускането за свободно обращение на територията на Европейския съюз на контейнери за еднократна приложимост съдържащи хладилни сътрудници е неразрешено, според Регламент (ЕС) № 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета. Целта е да се ограничи използването на флуорсъдържащи парникови газове заради вредата, която нанасят на околната среда.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР