Близо два часа продължи протестното шествие в Пловдив като демонстрантите

...
Близо два часа продължи протестното шествие в Пловдив като демонстрантите
Коментари Харесай

В Пловдив искат оставката и на вътрешния министър

Близо два часа продължи протестното шествие в Пловдив като стачкуващите се движеха главно по централната пешеходна улица. Те скандираха " оставка " и " мафия " пред постройките на прокуратурата и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, а кордон от служители на реда възпря излизането им на бул. " 6-ти септември ". Така до блокади довечера не се стигна.

Десетки се събраха и довечера на площада пред постройката на Община Пловдив.

Нов детайл са лозунги против разпръскването на палатковия лагер от нощес, разположен на кръстовището до Баня Старинна , и безапелационната възбрана на полицията против опитите за блокиране на пътни артерии и нови палаткови лагери.

Протестиращите скандират лозунги за оставката и на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски.

След премахването на палатковия лагер рано сутринта от едно от централните пловдивски кръстовища бяха формирани актове на 38 от участниците в блокадата. Нямаше упражнено принуждение при профилираната интервенция.

Пореден митинг и във Варна, откакто и там беше отстранен палатков лагер сутринта. Хората са възмутени от преместването на лагера. Полицейското наличие е засилено.

И довечера десетки недоволни от ръководството на страната се събраха в центъра на Ямбол. Премахването на блокадите и палатковите лагери няма да спрат недоволството, обявиха протестиращи. Протестиращите и довечера ще преминат по централните улици на града и за малко ще блокират значими пътни артерии.

Около 30 души стачкуваха в Бургас с искане за оставка на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Хората показаха, че не е трябвало да бъдат отстранени палатковите блокади в страната.

Антиправителственият митинг в Стара Загора с към десетина души в няколко автомобила мина в автошествие през " детелината " на автомагистралата " Тракия ", което възнамеряваха още предишния петък. Те не блокираха придвижването, а след обиколката се насочиха пред постройката на регионалната администрация в Стара Загора, където е сборният пункт на митинга довечера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР