Близо денонощие е необходимо на сценичния персонал на Музикалния театър,

...
Близо денонощие е необходимо на сценичния персонал на Музикалния театър,
Коментари Харесай

24 часа строят сцената на Фантомът на операта в Музикалния театър

Близо денонощие е належащо на театралния личен състав на Музикалния спектакъл, с цел да издигне декора на „ Фантомът на операта ”. Култовият мюзикъл се завръща на сцената с няколко спектакъла единствено през ноември - датите са 3, 9, 10, 13, 14,15,16 и 17-ти.
Най-голямата трудност е в монтирането на металната структура, която онагледява фасадата на парижката опера „ Попюлер ”, където се развива действието в мюзикъла. Тя е тежка над два тона и половина и е с вградени осветителни тела, което в допълнение забавя монтирането й. Конструкцията е дълга 13 метра и съединява краищата на сцената с мост.
По моста, с височина над шест метра над сцената, се движат част от актьорите в спектакъла.
Целият механически личен състав на Музикалния спектакъл е зает по време на спектакъла. На него се дължи динамичността в прехода сред обособените подиуми. Неслучайно театралните служащи също вземат участие в поклоните дружно с артистите в края на спектакъла.

" Фантомът на операта " е най-скъпата режисура на Музикалнияен спектакъл. За него са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра. Допълнителни средства са вложени в огромната сценография, озвучителната и осветителната техника и в изработването на близо 400 истински костюми.

„ Фантомът на операта ” е и най-сложният театър като декори и специфични резултати на театъра досега. За мистериите и специфичните резултати се употребява професионалната помощ на илюзионисти и каскадьори.
Режисьор на спектакъла е акад. Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки (Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова – Стойнова и Иван Савов. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния спектакъл с диригенти Юли Дамянов и Людмил Горчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР