Близо 90 фиданки засадиха учениците от Първо Средно училище (СУ)

...
Близо 90 фиданки засадиха учениците от Първо Средно училище (СУ)
Коментари Харесай

Ученици засадиха 90 паркови дръвчета в Търговище

Близо 90 фиданки засадиха учениците от Първо Средно учебно заведение (СУ) „ Св. Седмочисленици “ в Търговище. Младите хора, обединени клуб в „ Млади географи “, със съдействието на Община Търговище, засадиха дървета от типа орех, явор, клен, липа, дъб на общинска зелена повърхност в парка „ Борово око “. Фиданките са обезпечени от кампанията на „ Гората.бг “, оповестиха от управлението на образователното заведение. 

След направено допитване, общинската администрация определила терен - над езерото в „ Борово око “ и до стадион „ Димитър Бурков “. 

„ В хода на подготовката учениците получиха голям брой умения и познания - за доброволчество, нормативни уредби, виновни институции, изпращане на молби, разчитане на скици, асортимент на растителни типове, научаване на техники на засаждане, мерене и обмисляне на площи, както и доста други умения “, разяснява преподавателят по география и началник на клуба Георги Марков. 

Младите географи ще продължат да се грижат за засадените дръвчета. Целта им е да се усили зеленината и да се усъвършенства качеството на въздуха в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР