Близо 700 нелегални мигранти са прекосили Ламанша в понеделник, 1

...
Близо 700 нелегални мигранти са прекосили Ламанша в понеделник, 1
Коментари Харесай

Рекорден брой нелегални мигранти прекосили Ламанша

Близо 700 незаконни мигранти са прекосили Ламанша в понеделник, 1 август, което самобитен връх, съобщи Би Би Си.

Според английското министерство на защитата предходният антирекорд е подложен през април 2022 година - тогава 651 мигранти са пресекли границата за един ден.

Този първи понеделник от август мигрантите са пристигнали във Англия от Франция с 14 лодки .

Те са можели даже да бъдат повече, само че френските управляващи не са разрешили на една лодка с 35 души на борда да излезе в намерено морето.

Според английското държавно управление от началото на годината до момента над 17 000 незаконни мигранти са влезнали в Обединеното кралство от Франция през Ламанша. Миналата година те са били 28 500 души, а през 2020 година - едвам 8 500 души.

Повечето мигранти идват от най-бедните страни в Африка и Близкия изток и се предават на английските управляващи с вярата да получат леговище.

Британското държавно управление се пробва да реши казуса с незаконната миграция, като от едно от решението му е да експулсира назад мигрантите от Руанда .

Планът за изпращане на незаконни мигранти в лагер в Руанда, където да обитават, до момента в който им се преглеждат молбите във Англия, бе остро неодобрен от правозащитници в Обединеното кралство.

Първият аероплан с мигранти, който трябваше да лети за Руанда от Обединеното кралство в средата на юни, б е спрян на пистата единствено няколко минути , преди да излети. Решението той да бъде спрян, бе взето от английски съд.

От друга страна английските политици упрекват френските управляващи , че не се борят задоволително дейно да предотвратят потока от незаконни мигранти през страната им към Обединеното кралство.

" Франция има моралното обвързване да пази уязвимите хора, да избавя животи, да стопира контрабандистите и да се бори с проведената престъпност " - уточни английски народен представител от Консервативната партия.
 Критики към Англия поради
Критики към Англия поради " неприемливо " отношение към мигрантите

Извършена е инспекция от основния контрольор на границите и миграцията

Той означи и че мигрантите би трябвало да потърсят леговище в първата безвредна страна, до която доближат, " вместо, прекосявайки Ламанша, да рискуват живота си и да пълнят джобовете на безмилостни незаконни банди ".

Той добави и че Законът за английското поданство и границите постановява, че съзнателното нелегално влизане в Обединеното кралство е закононарушение. Онези хора, които оказват помощ на незаконно проникващите във Англия, също попадат под ударите на закона, като тях даже ги грози пожизнен затвор .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР