Близо 70 общини у нас ползват безплатен безжичен интернет, изграден

...
Близо 70 общини у нас ползват безплатен безжичен интернет, изграден
Коментари Харесай

Мостът на влюбените и паркът на НДК, булевард „Витоша“ и районът на Съдебната палата са вече безплатна Wi-Fi зона

Близо 70 общини у нас употребяват безвъзмезден безжичен интернет, построен от

Гражданите и гостите на десетки общини, измежду които Столична, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Шумен, Ботевград и други към този момент имат безвъзмезден безжичен интернет по програмата WiFi4EU. Това е допустимо в близо 70 общини у нас, които избраха за собствен софтуерен сътрудник и следва да се случи в още 6, в които плановете са в развой на създаване.

В София трите безвъзмездни Wi-Fi зони обгръщат Моста на влюбените и парка на НДК, бул. " Витоша " и региона на Съдебната палата. За задачата А1 е осигурила трасе, започващо от региона на хотел " Шератон " до хотел " Хилтън " в София, което е с дължина 1 800 метра. През последните 30 дни над 35 000 потребителя са употребявали безплатните Wi-Fi мрежи в столицата.

е в основата на Wi-Fi мрежите, които А1 построи в общините у нас. Освен даването на безжичен достъп до интернет, тя дава опция за основаване на начална страница, която потребителите виждат, преди да се свържат с мрежата. Тя може да бъде персонализирана със признака на съответния град и дава на общинските администрации още един канал за връзка с жителите и гостите на града, посредством който да осведомят за идни събития в региона, околните забележителности, или работно време и контакти на институциите в обитаемото място. При тази услуга А1 употребява технологии на Cisco.

Гражданите на 8900 общини от 30 страни на Стария континент към този момент имат безвъзмезден Wi-Fi по самодейността на Европейската комисия. Според Европейска комисия огромният интерес към програмата от страна на общините е явен симптом за мощното предпочитание локалните администрации да разширят Wi-Fi услугите за своите жители и гостите на обитаемоте места. Сред предстоящите от Европейска комисия резултати са усилване на локалната електронна търговия, туризма и основаването на повече благоприятни условия жителите да се свързват с обществени услуги.

*материалът е възложен от А1
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР