Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите

...
Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите
Коментари Харесай

Какво е качеството на горивата, които зареждаме

Близо 54 000 литра течни горива са изтеглени от бензиностанциите в страната поради проблеми с качеството единствено за първите три месеца на годината.

Това демонстрират инспекциите на контролните органи. Според проверяващите – пробите с отклонения са относително малко, само че в сервизите водачи не престават да алармират за проблеми в колите поради некачествени бензин или дизел.

В последните дни на интензивно пътешестване бензиностанциите регистрираха растеж в потреблението на горива с 30-35 %, осведоми NOVA.

В момента най-масовият бензин А-95 на колонката ни коства приблизително 2.57 лева./л, а литър дизел – 2.72 лева От сектора не изключват от май цените да тръгнат леко нагоре. В същото време, точно след интервала на огромното пътешестване в сервизите регистрират растеж на недоволствата и повредите от некачествени горива.

Запушени филтри, недостатъци в горивните системи и развалени мотори са измежду най-честите проблеми, с които водачите се сблъскват. От януари до март инспекторите от ДАМТН са направили 308 инспекции за качество, при които са взети 438 проби, а откритите нарушавания са 19.

На какви цени ще зареждаме горивата през идващите месеци и има ли примеси в бензина и дизела - гледайте във видеото.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР