Близо 5000 подписа само за няколко часа събра петицията за

...
Близо 5000 подписа само за няколко часа събра петицията за
Коментари Харесай

5000 души искат оставката на Ананиев заради детската болница

Близо 5000 подписа единствено за няколко часа събра петицията за незабавната оставка на здравния министър Кирил Ананиев и за анулация на контракта за детската болница, подписан от него в четвъртък.

Петицията е проведена от Националната гражданска самодейност " За същинска детска болница ". Насред рецесията и изключителното състояние и макар митингите на лекари, родители, инженери и архитекти здравният министър Кирил Ананиев е подписа договора с ДЗЗД " Детско здраве "  за проектиране, строителство и авторски надзор на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на контракта е 93 407 331.47 лв. с Данък добавена стойност.

" Настояваме за незабавна оставка на Кирил Ананиев! Настояваме за незабавна анулация на контракта за дотъкмяване на “бъдещата детска болница ” в постройка, която е остаряла морално и физически преди десетилетия ", написа в петицията, адресирана до премиера Бойко Борисов.   Според самодейността Ананиев е злоупотребил с извънредното състояние в страната, като парафира контракта в разгара на епидемията и обществената изолираност. " Ако въобще бъде приключена, тази детска болница ще бъде злополучие за детското опазване на здравето ", настояват уредниците на петицията. Те припомнят, че десетки хиляди десетки хиляди лекари, родители, архитекти и инженери месеци наред са протестирали против плана, че Ананиев е обещавал бистрота, а построяването на нова, съвременна детска болница би коствало по-малко и би станало по-бързо.
Ананиев въпреки всичко подписа контракта за детската болница
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР