Близо 50-годишен случай в Квебек най-накрая беше разрешен, след като

...
Близо 50-годишен случай в Квебек най-накрая беше разрешен, след като
Коментари Харесай

ДНК тест разреши близо 50-годишен случай в Канада

Близо 50-годишен случай в Квебек най-сетне беше позволен, откакто ДНК тест свърза убийството на 16-годишно момиче с умрял мъж, чието тяло е било заровено на повече от 800 благи в Западна Вирджиния. Това гласи известие на канадската полиция, предава CNN.

Шарън Приор е била отвлечена на 29 март 1975 година в региона на Поант Сен Шарл в Монреал, а тялото ѝ е открито четири дни по-късно в имот в Лонгюи, оповестяват от полицията. Лонгьой се намира в провинция Квебек, от другата страна на река Сейнт Лорънс от Монреал.

Според известието чиновниците от отдела за неразкрити убийства към отдела за тежки закононарушения на полицията в Лонгюийл и други експерти са употребявали генетична генеалогия, с цел да открият ДНК връзка сред уликите, открити на мястото на престъплението, и американско семейство, живеещо в Западна Вирджиния.

Nearly 50-year-old cold case in Canada solved through DNA link to West Virginia man - CNN
— Regi Bonner (@regibonn)
Разследващите откриват, че член на това семейство, Франклин Ромин, е живял в Монреал по време на убийството и е умрял през 1982 година Останките на Ромин са заровени в гробище в окръг Пътман, Западна Вирджиния, се споделя в известието.

Следователите от Лонгюи получиха заповед от локалните управляващи и ексхумираха тялото на Ромин от гробището на 2 май, оповестиха от полицията.

" Същите тези следователи съумяха да управляват събирането на ДНК от останките на обвинения и след това да я сравнят с ДНК, открита на мястото на закононарушението, осъществено 48 години по-рано ", се споделя в известието.

" Резултатите от тези биологични проби потвърдиха на 100 %, че Франклин Ромин, роден на 2 април 1946 година, е килърът, който полицията се опитваше да разпознава в продължение на съвсем пет десетилетия. "

Те са били неотложно обявени на фамилията на Приор, в това число на майка ѝ Ивон, " на персонална и прочувствена среща ", оповестяват от полицията.

Тъй като Ромин е умрял, казусът е завършен и няма да бъдат повдигани обвинявания, се показва в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР