Близо 330 000 къса нелегални цигари задържаха митнически служители от

...
Близо 330 000 къса нелегални цигари задържаха митнически служители от
Коментари Харесай

Нелегални цигари в двоен под на камион откриха на ГКПП Кулата

Близо 330 000 къса незаконни цигари задържаха митнически чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие " в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Тютюневите произведения са открити в особено построен тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния.
На 21.08.2019 година, при идване на българския граничен пункт камионът, ръководен италиански жител У.Г., е отклонен за инспекция от митнически чиновници на база разбор на риска. По документи камионът пътувал празен, без стока и в реалност превозвал единствено няколко празни товарни палета.



Митническите чиновници се усъмнили в структурата на товарното помещение и при подробен оглед разкрили, че подът е затрупан с спомагателни плоскости, които образуват кухини с друга дълбочина. Вътре митническите чиновници разкрили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол.
Общото количество на конфискуваните цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.
По случая е било формирано досъдебно произвеждане под надзора на районна прокуратура Петрич като У.Г. е упрекнат за нелегално държане на акцизни артикули без бандерол. Досъдебното произвеждане завърши със съглашение сред страните, което съдът е одобрил, а италианският жител е наказани на три години „ отнемане от независимост " с пет години изпитателен период.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР