Да бъде честна и прозрачна предизборната кампания, да се намали

...
Да бъде честна и прозрачна предизборната кампания, да се намали
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Призовавам да бъде честна и прозрачна предизборна кампания

Да бъде почтена и транспарантна предизборната акция, да се понижи градусът на напрежението. Това прикани служебният министър председател Димитър Главчев след церемонията по издигането на знамето на Европейския съюз пред президентската институция по случай Деня на Европа.

" На тези избори от изборните протоколи ще бъдат обработени 3 пъти повече цифри, в сравнение с предходните избори, а броят в РИК-овете е същият, което ще докара до закъсняване на формалните резултати, с цел да няма спекулации, че нещо се прави на мрачно. Няма какво да се направи, избрана е числеността на РИК-овете. Нека да се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите заради други практики. Каквото зависи от нас ще го създадем ", добави Главчев и прикани обществото за повече приемливост.

Подчерта, че подготовката за изборите се движи в график.

Срещата му с Румен Радев разяснява по този начин: " Много неща си говорихме с президента - и за вътре в страната, и за интернационалното състояние ".

Да забележим какво държавно управление ще се образува, уповавам се РСМ да продължи европейската си вероятност, ние повече отстъпки няма накъде да вършим, позицията ни е общо европейска, по този начин Димитър Главчев разяснява резултатите от провелите се избори в Република Северна Македония.

" На нашите другари от Северна Македония несъмнено им е ясно, че в случай че не спазят условията за приемане на участие в Европейския съюз няма по какъв начин да се получи ", сподели още Димитър Главчев. Изрази очакване България до края на годината да бъде призната и в сухопътен Шенген. Главчев заяви, че в най-скоро време ще бъде уголемен пунктът на Малко Търново.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР