Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната

...
Близо 300 служители на МВР застанаха зад ръководството на столичната
Коментари Харесай

300 полицаи застанаха зад шефа на КАТ Тенчо Тенев

Близо 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи застанаха зад управлението на столичната " Пътна полиция ", ръководена от комисар Тенчо Тенев.

В писмо, публикувано от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, униформените показват, че през последните осем месеца управлението на пътната полиция в София сподели " какво е да си същински началник и да мислиш за хората, с които работиш ".

Това са първите началници, с които имаме разговор и решаваме дружно проблеми в работата ни. Предприеха се и действителни стъпки към възстановяване на материалната база в службата-отлагани с години ремонтни действия, подценявани от предходни управления, замяна на материални запаси и автопарка, написа в писмото на синдикалистите.

Вчера стана известно, че 10 индивида от " Пътна полиция " са препоръчани за наказване, а част от тях и за уволняване.

Радослав Начев от отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи изясни пред медиите, че те променяли регистрациите на транспортни средства и по този начин - вместо влекач, някои от тях към този момент били разказани като специфичен автомобил. Установени са близо 200 такива случая, сподели Начев и изясни, че по този метод са нанесени вреди за застрахователните компании за над половин милион лв..

Има и случай, при който рейс с над 40 седалки, е пререгистриран като транспортно средство с девет места. Два дни след установяването му транспортното средство е отпътувало за Молдова.

Други чиновници възстановявали коли със заличени регистрации, оповестени като тотално неизползваеми.

Преди няколко дни е имало посягане над дома на началника на отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи Тенчо Тенев. В същото време пред институцията имало разлепени листовки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР