Близо 274 000 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“

...
Близо 274 000 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер/Бионтех“
Коментари Харесай

Пристигнаха още над 270 000 ваксини на „Пфайзер“


Близо 274 000 дози от имунизацията против Covid-19 на „ Пфайзер/Бионтех “ дойдоха в България. Те ще бъдат признати в логистичния център, откъдето ще бъдат разпределени до всички точки на страната. Според шефа на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов има задоволително ваксини, с цел да бъдат удължени зелените коридори за имунизация, заяви БНР.

През май се чака в страната да дойдат 2 милиона от четирите позволени за приложимост ваксини. През юни количествата ще бъдат 2,5 млн., като максимален ще бъде делът на препарата на „ Пфайзер/Бионтех “.

Половината от количествата ваксини ще бъдат предопределени за персоналните лекари, съобщи Богдан Кирилов.

От през днешния ден стартира имунизацията на записаните през електронния указател, като хората, които се записват в него ще могат да посочат желанията си за ваксина – векторна или РНК.

За момента количествата от имунизацията на „ Янсен “ (Джонсън&Джонсън) не са огромни и те предпочитано ще бъдат употребявани за работещите в туристическата промишленост. Този месец ще дойдат 12 000 дози от тази ваксина - наличните количества досега са 26 400 дози.

Днес се организира среща с общопрактикуващите лекари, министерство на опазването на здравето и „ Информационно обслужване “ за уточняване работата на системата за поръчките.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР