Близо 2000 души са задържани само за ден за участието

...
Близо 2000 души са задържани само за ден за участието
Коментари Харесай

В Алмати само за ден задържаха около 2000 протестиращи

Близо 2000 души са арестувани единствено за ден за присъединяване си в митинги, противозаконни дейности, грабежи и други закононарушения в Алмати. Това оповестиха от осведомителния център на градското комендантство.

" Общо са арестувани 1925 участници в противозаконни дейности, грабежи и други закононарушения. Иззети са 38 огнестрелни оръжия и 1486 боеприпаса ", се споделя в отчета, представен от БГНЕС.

В хода на продължаващата антитерористична интервенция е била разчистена жилищната зона на кварталите Бостандик и Турксиб.

По време на демонстрациите в последните дни са починали към 170 души, като измежду тях има 16 чиновници на реда и две деца. По данни на Организация на обединените нации са ранени към 1000 души.

Ситуацията в Алмати обаче към този момент се възстановява. Работят магазини, заведения и бензиностанции. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев даже дефинира период от осем месеца за възобновяване на Алмати след размириците. " Давам осем месеца... главните уреди би трябвало да бъдат възобновени, само че работата ще продължи и по-нататък ", съобщи Токаев пред телевизия " Khabar 24 ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР