Близо 200 програми и проекти за подобряване на условията за

...
Близо 200 програми и проекти за подобряване на условията за
Коментари Харесай

Кипър отчита изпълнението на близо 200 програми и проекти в планински общини

Близо 200 стратегии и планове за възстановяване на изискванията за живот в планинските общини в Кипър са приключени или в напреднал стадий на реализация.

Изпълнението на Националната тактика за развиване на тези региони и обновените ѝ проекти за тази година ще бъдат показани през днешния ден от президента Никос Анастасиадис и министри.

Успешно се реализират досега съвсем 75% от плановете за икономическо и обществено развиване на планинските региони макар рецесията, провокирана от пандемията през последните две години, регистрира държавното управление в Никозия.

Сред най-мащабните стратегии в тактиката е построяването и модернизацията на пътната инфраструктура в централната планина на острова Тродос, към което се насочват повече от 31 млн. евро.

Около 10 млн. евро са планувани за развиване на туризма. Почти същата сума са вложенията в енергийно възобновяване и енергийна успеваемост на бизнес и жилищни здания в планинските обитаеми места.

Здравната мрежа в планинските региони ще бъде осъвременена с над 6 млн. евро, като измежду предпочитаните планове е създаване на хеликоптерна площадка за задачите на незабавната здравна помощ.

Националната тактика до 2030 година цели развиване на нова планинска стопанска система, възстановяване на качеството на живот на хората в планинските региони, основаване на вероятности за привличане на искащи да живеят в тях, вложители и туристи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР