Близо 20 000 чуждестранни доброволци са се записали на страната

...
Близо 20 000 чуждестранни доброволци са се записали на страната
Коментари Харесай

Чужденци доброволци подсилват украинската армия

Близо 20 000 задгранични доброволци са се записали на страната на украинските сили против съветската военна инвазия. Това оповестиха украинските управляващи. Дори има уебсайт за набиране на легиони от доброволци към украинското министерство на защитата.

Някои страни, измежду които и Англия, предизвестяват, че всеки жител, който подхваща такова пътешестване с военна цел, може да бъде разследван и съден по анти-терористичното законодателство.

В репортаж от Украйна Би Би Си оповестява, че огромна част от записалите се доброволци в никакъв случай в живота си не са хващали оръжие, нямат никаква военна подготовка, само че имат мощни персонални претекстове да се включат във военните дейности. Повечето са млади мъже, без фамилии и без обучение, само че са от западна Европа и с са напълно европейски генезис. Някои от тях са били наемни бойци за други армии.

Сред доброволците има и българи като Иван Калчев – Глиги, който стана известен от гражданските митинги в България и даже беше претендент за народен представител от листата на „ Демократична България “.

Той разгласява видео във Facebook, в което споделя, че към този момент е в задграничния легион за териториална защита на Украйна.



По думите на Калчев, претекстът му да е там е свободният му дух и: „ Не да правиш, каквото поискаш, а да искаш това, което правиш. “

Той изяснява, че към този момент доброволците патрулират, оказват помощ на управляващите и возят хора.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР