Близо 16 000 лева са похарчени от началото на тази

...
Близо 16 000 лева са похарчени от началото на тази
Коментари Харесай

Над 42 000 лв. е похарчила община Асеновград за почистване на нерегламентирани сметища

Близо 16 000 лв. са изхарчени от началото на тази година досега единствено в Асеновград са разчистване на противозаконни сметища. Още над 26 600 лв. са разходвани за същата активност по обитаемоте места в общината. По предписание на Министерството на околната среда и водите и със заповед на отрасловия министър, всяка общинска администрация бе задължена в избран период да почисти образувалите се нерегламентирани замърсявания на територията си. В противоположен случай предстои на наказания, излиза наяве от издаденото разпореждане.
Община Асеновград е упълномощила на сметопочистващата и сметосъбиращата компания да почисти всички образували се противозаконни сметища, след което е била осъществена обстойна инспекция в района. В инспекцията са взели участие представители на общинската администрация - чиновници от отдел " Екология и околна среда ", от Регионална ревизия по околна среда и водите (РИОСВ) - Пловдив, както и кметовете и кметските наместници по обитаемоте места.
Не е било установено съществуване на нерегламентирани замърсявания на общински терени нито в града, нито в селата. Проверките са осъществени в 27 обитаеми места на община Асеновград, в това число асеновградските квартали " Горни Воден " и " Долни Воден ". Проверени са били както зони в и към селата, по този начин и речните кревати и прилежащите им територии, попадащи в териториалния обсег на съответното обитаемо място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР