Близо 12 километра от второкласния път между Плевен и Ловеч

...
Близо 12 километра от второкласния път между Плевен и Ловеч
Коментари Харесай

Ремонтират 12 км от пътя Плевен – Ловеч за близо 7.6 млн. лв.


Близо 12 километра от второкласния път сред Плевен и Ловеч ще бъдат ремонтирани за близо 7.6 млн. лева, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Второкласният път е най-кратката връзка сред двата регионални града и е съществена пътна артерия към фериботния комплекс " Никопол - Турну Мъгуреле " на река Дунав.

Срокът за осъществяване на обекта е 10 месеца и през идната година правата ще бъде подготвена, даде обещание Дончо Атанасов, ръководител на управителния съвет на АПИ, по време на символичната първа копка на обекта в сряда.

В есенно-зимния сезон ще се прави отводняване, изрязване на шубраци и подготовка на трасето за асфалтовите действия, които ще се извършват през лятото, сподели Атанасов.

Предвижда се да бъде направена цялостна замяна на пътната настилка, възстановяване на отводняването, нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи.

Основно ще бъдат ремонтирани две огромни уреди - мост над река Пърчовица и селскостопански подлез, както и четири кръстовища. Две от кръстовищата са с третокласния път за село Беглеж, а останалите са с общински пътища за селата Бохот и Ралево.

Изпълнител на строителните действия е " Автомагистрали Хемус " АД. Стойността на контракта с тях е 6.4 млн. лева с Данък добавена стойност.

Строителният контрол ще реализира от " Пътинвест-инженеринг " против 196 881 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще се упражнява от " Виа проект " ЕООД по контракт за 17 880 лева с Данък добавена стойност.

Общата стойност на целия плана е близо 7.6 млн. лева, от които 6.4 млн. лева идват от европейския фонд за районно развиване, посредством стратегия " Региони в напредък ", а останалите са националното съфинансиране.

След ремонта по-добрата инфраструктура ще улесни достъпа до редица културни и исторически забележителности в района. Сред тях са панорамата " Плевенска епопея ", мавзолея-параклис " Св. Георги Победоносец ", къщата-музей " Цар Освободител Александър ІІ ", парка " Кайлъка ", архитектурно-историческият резерват " Вароша ", покритият мост над река Осъм, моста на Кольо Фичето в Ловеч и други.

През предишния програмен интервал посредством стратегия " Регионално развиване " 2007-2013 година бяха ремонтирани 10 км от пътя на територията на област Ловеч, в сектора сред Троян и Кърнаре.

В оперативна стратегия " Региони напредък " 2014-2020 година е заложено ремонт и на още 9 км в област Ловеч. В момента за тях организира тръжна процедура за избор на реализатор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР