Близо 100 трактора, 200 зърнопроизводители и земеделски стопани сe събраха

...
Близо 100 трактора, 200 зърнопроизводители и земеделски стопани сe събраха
Коментари Харесай

Протестиращи земеделци край Пловдив се оплакаха от полицейски проверки

Близо 100 трактора, 200 зърнопроизводители и аграрни стопани сe събраха до кръговото Орта хан на пътя Пловдив-Пазарджик. На място има засилено полицейско наличие, като след всяка колона от трактори се образуват тапи.

„ Това са единствено 25% от всички трактори, които ще дойдат. Ще сме доста. Чакаме сътрудниците от другите три лъча - при кръговото на Труд за село Строево, при Първомай и при разклона за Калояново. Всички ще дойдат тук, ще прочетем декларация с нашите претенции и ще потегли към София “, сподели зърнопроизводителят Ангел Вукодинов, който е отговорник за сборния пункт при Орта хан.

Сред протестиращите на Орта хан е и най-младият зърнопроизводител - момченце на 3-4 годинки, което е пристигнало с татко си.

Зърнопроизводителите и земеделците са твърдо решени да отстояват до дъно настояванията си. Затова и по-голямата част ще потеглят с тракторите за София.

„ Полицаите ни пречат. Правят ни инспекции, попълнят се заявления “, съобщи един от протестиращите.

На място има три патрулки, които наблюдават за реда, също за сигурността на придвижването.

Затруднения в трафика и засилено полицейско наличие има и в региона на другите три сборни пункта на протестиращите край Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР