Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София, каза зам.-кметът

...
Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София, каза зам.-кметът
Коментари Харесай

Десислава Билева: Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София

" Близо 100 са облагородените междублокови пространства в София ", сподели зам.-кметът Десислава Билева при инспекция на изпълнените действия в зоната пред блок № 378 в регион „ Красна поляна ".

В зона, която е била разпозната като замърсяваща с прахуляк, са построени места за паркиране с бетонови блокчета и хумус и е завършен зелен пояс, които ще бъде горист с храстова растителност и дървета. Днес бяха засадени 10 дървета от типа явор, оповестяват от Столична община.

„ Заедно с кметовете на региони преди три години стартирахме една от стратегиите, които изпълняваме и сега, а точно облагородяване на междублокови пространства, които се явяват източник на замърсяване с ФПЧ. Работим интензивно с всичките 24 региона на София, като кметовете дружно с етажната благосъстоятелност дават оферти за включване на съответни пространства в Програмата ", посочи Десислава Билева.

Програмата стартира през 2020 година и досега са облагородени 60 пространства, а до края на тази година следва да бъдат подготвени още 40 ", сподели Десислава Билева.

" Красна поляна " е един от регионите, в които започва пилотна самодейност и тук към този момент са изпълнени 4 междублокови пространства. Кметът на регион „ Красна поляна " Иван Чакъров, който участва на инспекцията, уточни, че жителите харесват Програмата и има подадени претенции за включване и от други блокове.

„ За трета поредна година Столичната община е в нормите на средногодишната централизация на фините прахови частици, като предходната година единствено на една от станциите имахме превишение на средноденонощната норма. Това значи, че когато всички работим дружно и прилагаме комплекс от ограничения, способстваме за това ", сподели още Десислава Билева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР