Близо 100 професионални гимназии ще получат учебно техническо оборудване на

...
Близо 100 професионални гимназии ще получат учебно техническо оборудване на
Коментари Харесай

100 техникума ще получат ново учебно ообрудване

Близо 100 професионални гимназии ще получат образователно техническо съоръжение на стойност към 10 млн. лв., разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев на представянето на новия образователен център по диагностика на електрически и стандартни коли в Професионална гимназия по превоз и енергетика " Хенри Форд ", представен от организация " Фокус ".
" Професионална гимназия " Хенри Форд " е учебното заведение, в което са направени най-вече вложения през последните години ", разяснява министърът и добави, че новият му център въплъщава партньорството, което ние имаме като институции от една страна и партньорството сред професионалните учебни заведения и бизнеса от друга ",.
" Благодарение на кмета на Столична Община изготвихме промени в Закона за професионалното обучение и образование, които евентуално ще публикуваме на следващия ден. Тези промени имат за цел да улеснят въвеждането на дуалното образование допълнително на брой учебни заведения. Няма подозрение, че образованието, посредством правене ще бъде желана алтернатива и това е, което ние би трябвало да развиваме през идващите години. За това е нужна добра материална база. Национална стратегия, по която се финансира този център изисква партньорство с бизнеса. Със всички принадлежности, които имаме като Министерство ще насърчаваме това партньорство ", сподели още министър Вълчев.
" Направихме по този начин, че с план-приема бизнесът да бъде включен в по-голяма степен в определянето на районно и общинско равнище на специалностите, които се изискват. Включихме представители на бизнеса и в публичните препоръки на професионалните гимназии. Надяваме се, че всички тези ограничения ще дадат резултат. Тази седмица публикувахме план на разпореждане, с което дефинираме критериите за предпазени специалности и специалности с предстоящ предстоящ дефицит на пазар на труда ", сподели още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР